IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR U SUZAMA: Na Ahiret preselila LINA, druga kćerka porodice Fehratović nakon teške nesreće kod Sjenice, nije uspjela da prebrodi teške povrede… (foto)

Dženaza i ukop Line Fehratović bit će obavljeni u nedjelju, 25. augusta na mezarju u Murovcima.

Lina Fehratović, starija kćerka Hasredina Fehratovića, koja se danima borila za život nakon teške saobraćajne nesreće na putu Sjenica– Prijepolje, preminula je danas u bolnici.

Lina Fehratović, uprkos naporima medicinskog osoblja, nije uspjela da prebrodi teške povrede koje je zadobila u sudaru.

Postoje trenuci kada se svijet čini kao da je stao, kada se sve što smo ikada poznavali i voljeli raspada pred našim očima, ostavljajući nas u neizrecivoj boli. Takav trenutak zadesio je porodicu Fehratović, kada su, u jednoj sudbonosnoj noći, izgubili ono najdragocjenije – svoje najmilije.

  1. avgusta, na Pašinom Brdu kod Sjenice, sumrak je pao brže nego obično. U automobilu porodice Fehratović, koji se vraćao iz Sarajeva, smijeh i priče iznenada su se pretvorili u krikove strave. Putovanje koje je trebalo završiti sigurnim dolaskom kući, prekinuto je u trenu – u trenu kada je bahatost jednog čovjeka donijela nezamislivu tragediju.

Dženan Korać, za volanom svog “mercedesa”, vozio je nasilnički, kao da su ceste njegovo vlasništvo, kao da su tuđi životi nevažni. U želji da stigne “najbrže”, da pretekne kolonu vozila, sudario se s “audijem” porodice Fehratović. U tom trenu, svjetlost koja je ispunjavala njihove živote, ugasila se.

Hasredin Fehratović, otac koji je svojom ljubavlju i posvećenošću bio stub ove porodice, i njegova trogodišnja kćerka Taira, melek u ljudskom obliku, ostali su nepomični na mjestu nesreće. Njihov odlazak ostavio je prazninu koja se ne može ispuniti, tugu koja se ne može riječima izraziti.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: UMRO DUGOGODIŠNJI ODBOJKAŠ I TRENER JAKUP ZATRIĆ

Ali, kao da sudbina nije već dovoljno okrutna, dodatna bol je stigla petnaest dana kasnije. Lina, srednja kćerka Hasredina i Amele, izgubila je bitku za život u bolnici u Kragujevcu.

Njeno mlado srce, koje je nosilo toliko snova i radosti, prestalo je kucati. Lina, koja je bila svjetlost u životima svojih bližnjih, otišla je tiho, ostavljajući iza sebe sjećanja koja će zauvijek biti obasjana tugom.

Majka Amela, brat Naser i sestra Dalija preživjeli su ovu tragediju, ali su ostali s ranama koje nikada neće zacijeliti. Njihova tuga, njihova bol, njihova sjećanja na one koje su voljeli, postali su dio njih, dio njihove svakodnevice. Svaki trenutak sada je obojen tugom, svaki osmijeh nosi sjenu gubitka.

Dženaza i ukop Line Fehratović bit će obavljeni u nedjelju, 25. augusta na mezarju u Murovcima.

izvor: SB, sandzakdanas.rs

Čitaj još:   NOVI PAZAR: HEROJ KOJI JE KOMŠIJU IZVUKAO IZ RIJEKE- NISAM ŽELIO DA GA PUSTIM PO CIJENU DA SE I JA UDAVIM... (foto)
Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Šerif Gurdijeljac-Sve će biti gotovo pre kraja šeste runde

Mladi IBF svetski prvak u superpero kategoriji Šerif Gurdijeljac rekao Read more