IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DPS Nikšić: Besramna i otvorena prijetnja otkazima je potvrda da zaposleni u Agenciji za projektovanje i planiranje doživljavaju progon… (foto)

Prema njihovim riječima, otvoreni progon ljudi, koji godinama rade u ovoj Agenciji, koji su za Nikšić uradili veliki broj projekata, nadzora i revizija u najmanju ruku je sraman i skandalozan…

NIKŠIĆ: Crna Gora Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 21. VIII 2024… 00 13… DPS Nikšić: Besramna i otvorena prijetnja otkazima je potvrda da zaposleni u Agenciji za projektovanje i planiranje doživljavaju progon… (foto)

Besramna i otvorena prijetnja otkazima je potvrda da zaposleni u Agenciji za projektovanje i planiranje doživljavaju progon, saopštili su iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić.

“Naše jučerašnje saopštenje u kom smo upoznali javnost sa neregularnostima u radu, sa neispunjenim predizbornim obećanjima, sa upošljavanjem privatnih firmi bliskih vlastodršcima, izazvalo je reakciju Opštine Nikšić, koja više priliči ulici i kafani nego jednoj instituciji. Da je tačno da se radnici u Agenciji za projektovanje i planiranje proganjaju i maltretiraju, potvrđuje i besramna prijetnja otkazima kojoj su izloženi”, kazali su iz nikšićkog DPS-a.

Prema njihovim riječima, otvoreni progon ljudi, koji godinama rade u ovoj Agenciji, koji su za Nikšić uradili veliki broj projekata, nadzora i revizija u najmanju ruku je sraman i skandalozan.

“Lični animoziteti direktorice Agencije, Ane Vukotić, ne mogu izbrisati potpise vrsnih stručnjaka na brojnim realizovanim i uspješnim projektima. Nažalost potpis direktorice Vukotić, stoji ispod projekta parka na Krupcu, koji čim je otvoren, morao je biti i zatvoren, zbog njenih propusta.

Anu Vukotić, je na funkciju instalirala politika, a ona je od 2001. godine bila službenik te Agencije, kada je na vlasti bio taj “mrski” DPS.

Čitaj još:   DPS Nikšić: Marko Kovačević četničkom proslavom obilježava Sv. Vasilija Ostroškog... (foto i video)

To pokazuje da je DPS bio partija kojoj nije bila bitna članska karta, ili možda direktorica bila član DPS-a? Odlučite se”, dodaju u saopštenju.

Navode da “pokušaj ponižavanja svih stručnih inženjera Agencije da ne umiju uraditi projekat i rješenje za jednu raskrsnicu i angažovanje druge firme, pokazuje iskompleksiranost i osionost vlastodržaca”.

“Saopštenje Opštine Nikšić ujedno je i potvrda brojnih naših prethodnih obraćanja, da se u Agenciji sprovodi mobing, da odnos prema zaposlenima zavisi od njihove nacionalne pripadnosti i partijskog opredjeljenja i na kraju da se nedvosmisleno prijeti zaposlenima kako će ostati bez posla.

Sve ovo pokazuje da se naša saopštenja zasnivaju isključivo na činjenicama i obećavamo da ćemo nastaviti da pratimo rad lokalne uprave i ukazujemo na sve propuste, nerad, neznanje, neprofesionalizam, a pogotovo bezgranični nepotizam i lažne diplome vlastodržaca. I tako sve dok vas na sljedećim lokalnim izborima pošaljemo u ružnu političku prošlost”, zaključuju iz nikšićkog DPS- a.

Podsjetimo, iz Opštine Nikšić juče su, između ostalog, kazali da ta lokalna samouprava voli i poštuje sve Nikšićane ma kog političkog i drugog opredjeljenja bili.

„I veoma smo tolerantni prema onima koje je DPS partijski uhljebio za vrijeme svoje vladavine. Niti pominjemo čije su to supruge, sinovi, tetke, kumovi, koliko je iza njih završenih ili im povjerenih radnih zadataka, što se sve može naći u opštinskom ili državnom rukovodstvu DPS-a, iz ovog ili nekog prošlog vremena“, rekli su u saopštenju.

Ne žele, kako kažu, da bilo koji Nikšićanin ostane bez kore hljeba, već da je što više njih dobije.

Čitaj još:   ESAD Rastoder: Dijasporo, uzmite bajrak slobode u svoje ruke, 2. aprila zaokružite MILO Đukanovića... (foto)

„Ali moramo ovim putem jasno saopštiti, pogotovo što se tiče radnika Agencije za projektovanje i planiranje, da onima koji svoje radno vrijeme provode radeći više za pres-službu DPS-a nego na svom radnom mjestu, vrlo lako i brzo ćemo omogućiti da u pres-službi DPS-a nađu stalno zaposlenje, naravno ako takve „korisne ljude“, poslije obavljenog posla, tamo uopšte budu željeli“, naveli su iz Opštine.

izvor portal aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more