IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NEVENA Kovačević: Politička prijateljstva u paralelnom univerzumu… (foto)

Taman kad pomislismo da se o ulasku Bošnjačke stranke u rekonstruisanu Vladu nema više šta reći, nama (kritičarima) obratio se novopostavljeni potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova.

Reče Ibrahimović i ne trepnu– da oni kojima smeta njegov foteljaško- koalicioni aranžman s četničkim vojvodom i Darom sa Smokovca nijesu prijatelji Bošnjaka i nezavisne Crne Gore. 

U paralelnom univerzumu neprirodni politički savezi prirodna su pojava. No, da Ervin Ibrahimović zaista smatra kako je uvođenje BS u Vladu zvanu Politički frankenštajn vrijednosno ispravan potez, ne bismo svjedočili nultom nivou tolerancije na kritiku. 

Istine radi – kao autorka nekoliko tematskih kolumni prije i nakon ozvaničene rekonstrukcije, nijesam problematizovala participiranje BS kao manjinske partije u izvršnoj vlasti, već političko partnerstvo rukovodstva stranke s kriptošovinističkom, populističko-ekstremističkom ekipom. To je u svakom tekstu veoma jasno naznačeno. 

Isto važi i kad je riječ o ostatku javnosti koji se drznuo da uputi kritiku Ibrahimoviću i njegovim stranačkim kolegama. Pokušaj pravdanja politički je legitiman, ali je ovakva zamjena teza veoma opasna, i u krajnjem, politički nemoralnija čak i od koaliranja s kleročetničkom družinom. Jedna stara poslovica dobro opisuje Ibrahimovićevu ekspresnu integraciju u novoizabrano loše društvo – S kim si, takav si. 

Ministar je, očito, umislio da poput Andrije Mandića i Milana Kneževića ima status autentičnog predstavnika bošnjačkog naroda i nekakav, ničim garantovan, izmišljeni politički ekskluzivitet, koji mu daje pravo da kao neprikosnoveni vođa donosi odluke kojima se taj narod pokorava, dok kritičarima drži moralne lekcije.

Čitaj još:   MILOJKO Spajić u fotelji, ANDRIJA Mandić Rajo za volanom... (foto)

Stoga, Ervin nam je netremice poručio da su negatori genocida prijatelji Bošnjaka, a mrzitelji Crne Gore čuvari njene nezavisnosti. Opasne, maliciozne i manipulativne tvrdnje koje, ma koliko puta izgovorene, neće postati istinite. 

Neće Ibrahimović ubijediti Bošnjake da im je prijatelj Andrija Mandić, koji im je svojevremeno poručivao da će, ako krenu na crkve on i njegovi saborci krenuti na bošnjačke kuće, pozivajući ratne drugove da otkopaju oružje. Neće ih ubijediti da su negacija države BiH i Dodikova tri prsta na godišnjicu zločina u Štrpcima izraz pijeteta prema žrtvama. 

Neće ih ubijediti da im je prijatelj Milan Knežević, koji je u tandemu s Mandićem Islam nazivao lažnom vjerom, beskrupulozno tvrdeći kako u Srebrenici nije počinjen genocid, jer su ubijani vojno sposobni muškarci. 

Neće ih ubijediti da su im prijatelji Aleksine Demokrate koje bi usred Podgorice podigle spomenik ministru vojnom Pavlu Bulatoviću, nalogodavcu deportacije Bošnjaka iz Herceg Novog u improvizovane logore u RS, kao ni Milojkov PES koji je podržao takvu ideju. Ne treba ni podsjećati da su upravo Demokrate i PES najvjerniji saveznici lokalnih Mandićevih darovitih fašista – Marka Kovačevića i Darija Vraneša. 

Neće ubijediti ni nacionalne Crnogorce da su prijatelji nezavisne Crne Gore oni koji rezultate referenduma do danas nijesu priznali. Ne možete nas, gospodine Ibrahimoviću, ubijediti da je suverena Crna Gora fakat za one koji bi je, da su mogli, već 31. avgusta 2020. oburdali do temelja. 

Čitaj još:   VRIJEME DANAS KAO PRAVO LJETO, SUTRA TOTALNI PREOKRET… (foto)

Kako to nije bilo izvodljivo, osmislili su lažni pomiriteljski naum, fazno projektovan. Od jedne do druge Vlade, detektovani su politički potkupljivi saveznici, do finalnog uvlačenja izvođača putinovsko-vučićevskih radova u sve pore vlasti. 

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more