IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PAKLENI DANI PRED NAMA: Danas i u četvrtak 40 C u hladu, vrijeme do subote, hoće li biti pljuskova i grmljavine i gdje će padati… (foto)

Zbog visokih temperatura zraka do četvrtka je na snazi crveni meteoalarm… Vjetar slab do umjerene jačine, većinom južnog smjera.

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, srijeda, 14. VIII 2024… 08: 53… PAKLENI DANI PRED NAMA: Danas i u četvrtak 40 C u hladu, vrijeme do subote, hoće li biti pljuskova i grmljavine i gdje će padati… (foto)

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i vruće. Usljed razvoja oblačnosti u poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi i grmljavina su najizgledniji na području Krajine i sjeveru Bosne, uz moguću pojavu i grada.

Vjetar slab do umjerene jačine, većinom južnog smjera. Na sjevernim područjima zemlje vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 22°C, na jugu zemlje do 26°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 40°C.

U Sarajevu pretežno sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 38 stepeni.

Zbog visokih temperatura zraka do četvrtka je na snazi crveni meteoalarm.

Sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno sunčano i vruće. Poslije podne u Bosni uz razvoj oblačnosti mogući su lokalni pljuskovi na području Krajine, centralnim, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 22, na jugu zemlje do 26. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 40 stepeni C…

Čitaj još:   ALEKSANDAR Vulin dao ostavku na mjesto direktora (BIA)... (foto, video)

U petak također pretežno sunčano i vruće. U drugom dijelu dana usljed razvoja oblačnosti moguć je poneki lokalni pljusak u planinskim područjima. Vjetar slab u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 22°C, na jugu zemlje do 26°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 40 stepeni.

Prvog dana vikenda u Bosni i Hercegovini i dalje vruće, ali manje stabilno vrijeme. U drugom dijelu dana širom zemlje može biti lokalnih pljuskova i grmljavine. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 17 i 22, na jugu zemlje do 26. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 40 stepeni.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini prije podne pretežno sunčano. U drugom dijelu dana sve više oblaka usljed nastupajućeg ciklona sa zapada koji se očekuje u ponedjeljak. Mogući su i lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21°C, na jugu zemlje do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 38 stepeni.

Čitaj još:   CETINJE TUGUJE: Dezinformacija da će biti proslave povodom godišnjice belvederskih protesta... (foto)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more