IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SRETEN Vujović, potpredśednik Crnogorskog P.E.N. Centra i akademik DANU: Zaljubi se, ko ti brani? (foto)

Dobro bi bilo kada bi se i Knežević, kao i njegovi časni preci, prvoborci, antifašisti, zaljubio u Crnu Goru i njene antifašističke vrijednosti!

PODGORICA: Crna Gora. Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, vijesti, 12. VIII 2024… 12: 53… SRETEN Vujović, potpredśednik Crnogorskog P.E.N. Centra i akademik DANU: Zaljubi se, ko ti brani? (foto)

Gotovo ne prođe dana da nas „zetski Solomon“ i „predśednik SAO Zeta“ neuveseli nekim „biserom“ iz svoje obimne „vicoteke“! Kada se ne bi radilo o neizmjernoj šteti i otrovu kojima obasipa zemlju svog porijekla, ponekad bih ga slušao radije nego izvanrednog Zorana Kesića! On se śeti zemlje svog porijekla („mi Crnogorci“) samo u prisustvu Pinkove Jeremićke, radi isticanja svog „macho“ potencijala.

Ovaj kozer, najvjerovatnije zloupotrebljavajući svoju sestru, ako uopšte govori istinu da je ima (razlozi za nevjericu su brojni), kaže: “Šta treba da uradi moja sestra da dobije crnogorsko državljanstvo? Rođena je u Podgorici, ima kuću u Zeti, ali je počinila ozbiljno krivično djelo – živi u Beogradu.“ No, sve su prilike, da bi za Crnu Goru i njeno dostojanstvo bila sreća da ni Milan Knežević ne živi u Crnoj Gori, pa bi onda mogli bolje razumjeti njegove antidržavne, a ponekad i veleizdajničke aktivnosti!

Pretpostavljam da je bitno oštetio i srpski i ruski budžet, neispunjenjem obaveze likvidacije Crne Gore 2016. godine sa svojom „vrhovnom komandom“ koju je tada „inaugurisao“, a poslije se kukavički odrekao nje, ukrivajući se iza „stilskih figura“!

Njegov šef iz Beograda je prema vlastitom priznanju samo u „boj za Nikšić“ investirao impresivnih 12 miliona eura! Što Ramajev poreski dug od dva miliona predstavlja u odnosu na ovu sumu i to uloženu samo u Nikšić? Plus dva miliona kojeje poklonio Marku, samozvanom „Šubari“ od opljačkanih ostroških para! 

Čitaj još:   KOD NAS ZA VIKEND OBLAČNO, U SUBOTU UJUTRO + 18, U NEDJELJU - 1 °C: Snijeg ili susnježica mogu se očekivati u... (foto)

I ovaj „veseljak“ je još uvijek je tu i dodatno „soli pamet“ i crnogorskoj i srpskoj demokratskoj javnosti, kojoj svakako diktator Vučić, „Rio Tinto-Vučić“ ne pripada! 

Dobro bi bilo kada bi se i Knežević, kao i njegovi časni preci, prvoborci, antifašisti, zaljubio u Crnu Goru i njene antifašističke vrijednosti! No, on mijenja čak i mjesta stradanja svojih predaka, u zavisnosti od potreba četničke, kvislinške ideologije!

No, kako reče jedan njegov politički „drugar“ (ne radi se o onome koji je na listi „deset najpametnijih ljudina planeti“), kojemu su srpski vojnici i žandari na svirep način ubili đeda, i rođake, komitske patriote i pokušali obeščastiti porodicu: „Đed za sebe a ja za sebe!“ Čudna neka „mjera“ porodične i državne časti! 

U tim aktivnostima pripadnici srpske vojske i žandarmerije, silovali su i ženu starosti 54 godine (vod srpskih vojnika „oslobodilaca Crne Gore“, kako ih imenuju Knežević i njegovi istomišljenici), koja se nakon tog zločina bačila u Lim, ne mogavši se obeščašćena vratiti doma!

To je samo jedna odstotina sličnih ilustracija ideologije kojoj pripada Knežević! Spomenik ove časne Crnogorke je i danas na „čvrstim temeljima“ u duši svakog iskrenog patriote, zaljubljenog u svoju domovinu! 

Trebao bi se Knežević priśetiti toga ponekad, u eventualnim pauzama kada nije „prezauzet“ razmišljanjem o „paseportima“ i sličnim stvarima koje donose ne male političke a u vezi sa tim i materijalne privilegije! 

Čitaj još:   SRETEN Vujović: Sezona (krivo)lova na nacionalne Crnogorce... (foto)

Zaljubi se, Kneževiću, u Crnu Goru! Ko ti brani? Ovako „vickastome“ politika ti ne odgovara! Sklon sam vjerovati da bi, s obzirom na tvoje skupštinske ispade, u alegorijsko-satiričnom smislu, mogao postati čak i zapažen pisac! Makar u svom „prirodnom ambijentu“ kao onaj tvojim perom opjevani „Ministar u zatvoru“! 

BONUS VIDEO: ‼️Dolazi li sa DK u CG i novi politički zrmljotres?‼️ Klub A+ MILAN KNEŽEVIĆ #aplustv #cg #politika

izvor analitika.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more