IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRANKO Krvavac šef kabineta MILOKA Spajića, mnogo konkretan: Je li zagovarao izručenje BINALI Čamgoza, da bi Turska finansirala put Pljevlja– Metaljka– Goražde? (foto)

Izvori bliski Spajiću tvrde da je MAIDA Gorčević isticala potrebu da Crna Gora mirno razriješi ”pitanje BINALI Čamgoza” u razgovorima sa Turskom, kako bi ta država investirala u crnogorske razvojne projekte. Za razliku od Gorčević, šef premijerovog kabineta Branko Krvavac je bio mnogo konkretniji…

PODGORICA- PLJEVLJA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak, 09. VIII 2024… 19: 53… BRANKO Krvavac šef kabineta MILOKA Spajića, mnogo konkretam: Je li zagovarao izručenje BINALI Čamgoza, da bi Turska finansirala put Pljevlja– Metaljka– Goražde? (foto)

„Iako Čamgoz nije današnja tema, o ponudi jedne Spajićeve ministarke, njegovog bliskog krvnog srodnika i šefa kabineta uskoro ćemo govoriti“, javno je sinoć obećao bivši minstar pravde Andrej Milović, polemišući sa kabinetom premijera Milojka Spajića povodom (ne)izručenja turskog državljanina Binali Čamgoza kojeg potražuje vlast iz Ankare.

Prema informacijama Portala ETV, Milović je u stvari govorio o planovima koje su, u internim razgovorima, iznosili ministarka Maida Gorčević i šef Spajićevog kabineta Branko Krvavac.

Čitaj još:   DRITAN Abazović čestitao Dan nezavisnosti BiH: Okrenimo se budućnosti i pomirenju... (foto, video)

Izvori bliski Spajiću tvrde da je Gorčević isticala potrebu da Crna Gora mirno razriješi ,,pitanje Čamgoza“ u razgovorima sa Turskom, kako bi ta država investirala u crnogorske razvojne projekte.

Za razliku od Gorčević, šef premijerovog kabineta Branko Krvavac je bio mnogo konkretniji. Izvori Portala ETV ističu da je, prije dva mjeseca i pred osam svjedoka, Krvavac zagovarao da se Čamgoz, kojeg Anakara optužuje za krivična djela, bez mnogo dileme izruči Turskoj, nezavisno od informacija da bi turskom državljaninu mogao da bude ugrožen i život.

Prema izvoru Portala ETV, svjedoka razgovora u vladi, Krvavac je smatrao da je za Crnu Goru od izuzetnog značaja da Turska investira u dput Pljevlja– Metaljka– Goražde, o kojem se već duže razgovara, ali bez investiranja. Taj put je bio jedan od zahtjeva i vrha Bošnjačke stranke, kako bi se poboljšala komunikacija između Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

izvor Portal Standard.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more