IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Bošnjački demokratski pokret izlazi na izbore u Podgorici i Gusinju- SEAD Šahman: Princip je samostalni nastup, ali ne bježimo od koalicija… (foto, video)

Sagovornik Analitike ističe da će program BDP ponuditi superiorniju priču za Bošnjake u Crnoj Gori. Želja im je, kaže, da bošnjački narod bude ravnopravan sa ostalima, ali isto tako i važan politički subjekat koji će uticati na pravac kretanja Crne Gore prema članstvu u EU…

“Bošnjački demokratski savez biće prisutan gdje god Bošnjaci žive, a to je skoro pa cijeli prostor Crne Gore”, kazao je za Portal Analitika predsjednik ove novoosnovane partije, Sead Šahman.

“Naš program će ponuditi novu, superiorniju priču za Bošnjake u Crnoj Gori. Važno je istaći da su Bošnjaci državotvoran narod i da su kao takvi sebe utkali u ovu državu. Želimo da naš narod bude ravnopravan sa ostalima, ali isto tako i važan politički subjekat koji će uticati na pravac kretanja prema, u ovom momentu, važnom vanjsko-političkom cilju, a to je članstvo u EU”, naglašava Šahman.

Čitaj još:   DANAS Formiranje Bošnjačkog demokratskog pokreta: SEAD Šahman predložen za predsjednika... (foto)

Kako dodaje, njihov projekat je osmišljen da traje na duže staze i kao takvog ga žele predstaviti bošnjačkoj populaciji i zatražiti podršku.

“Zauzvrat ćemo birati najbolja kadrovska rješenja za predstavljenost na mjestima odlučivanja. Naša dijaspora, koja ovih dana boravi u zavičaju,neraskidivi je dio ovog projekta”, poručuje Šahman.

BONUS VIDEO: U Crnoj Gori se osniva Bošnjački demokratski pokret

izvor: SB

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more