IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

GI “21. maj”: Partije na vlasti tradicionalno spremne da varaju, podvaljuju i birače svode na “korisne idiote”… (foto)

Svaki častan, nepotkupljiv i lucidan građanin odavno je demotivisan kada se radi o izlasku na izbore, poručuju iz GI „21. maj“.

„Poznato je da je izborni sistem namješten u interesu parlamentarnih partija. Vladajuće i opozicione stranke ujedinjeno brane poredak koji sprječava realnu konkurenciju, dok inkasiraju blizu deset miliona javnih sredstava da bi očuvali zajedničku partitokratiju“, navode oni u saopštenju.

Dodatno, državni mediji i najveći dio privatnih medija favorizuju političare iz kruga parlamentarnih partija i njihovu analitičku poslugu, čime se, kako su saopštili, izbjegava kritička misao, javna debata i raskrinkavanje štetočinske političke klase. 

„Istovremeno, domaći koruptivni kapital i nekažnjivo strano finansiranje poput Vučićevih “etničkih donacija” ojačavaju regresivnu politiku. Pritom, sve razlike između partija blijede pred činjenicom da je svaka od njih spremna da se za šaku vlasti, materijalnog dobra ili korisnog uticaja odrekne deklarisanih načela i patriotskih zaklinjanja.

Jednostavno, partije koje dominiraju političkim sistemom tradicionalno su spremne da varaju, podvaljuju i birače svode na “korisne idiote”“, saopštavaju iz GI.

Čitaj još:   NIJE ŠTEDIO RIJEČI, DODIČE, USTAŠO! ĐUBRE SMRDLJIVO, NARKOMANSKO: Trifunović, izvređao predsjednika RS!

Izuzmemo li, kako su rekli u saopštenju, dio biračkog tijela koji je vođen ličnim interesima i kalkulacijama, slijepim političkim svrstavanjem i samoobmanjujućim uvjerenjima, samo lakovjerni i politički priglupi građani mogu podržavati stranke nesposobnog i agenturnog novog režima ili partije starog režima koje bi da se sva politička odgovornost smjesti u posljednje četiri godine. 

„To je i razlog što jedina alternativa ovoj političkoj klasi leži u stamenim i reformskim političkim i građanskim inicijativama, kritičkom mišljenju i raznim oblicima društvenog otpora. Ključ za prepoznavanje progresivnih alternativa ogleda se i u njihovoj spremnosti da podrže sistemske promjene koje će slomiti aktuelni partitokratski poredak. Ovo podrazumijeva i pojedinačno razobličavanje folirantskih partija i njihovih bleferskih lidera“, kazali su oni.

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more