IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POKRET Solidarnosti sa Palestinom: Pozivamo DPS i PES da ne ublažavaju odredbe Rezolucije i osude zločine Izraela… (foto)

Skupština Crne Gore nije raspravljala o predlogu Rezolucije o osudi zločina Izraela u Palestini jer su, kako navode iz  Pokreta solidarnosti s Palestinom, Pokret Evropa sad i Demokratska partija socijalista odbili amandmandski predlog oko kojeg je trebalo da se usaglasi većina poslaničkih klubova…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 30. 07. 2024… 09: 33… POKRET Solidarnosti sa Palestinom: Pozivamo DPS i PES da ne ublažavaju odredbe Rezolucije i osude zločine Izraela… (foto)

Iz Pokreta solidarnosti s Palestinom je saopšteno da “s obzirom na to da nije juče došlo do dogovora sa Pokretom Evropom sad i Demokratskom partijom socijalista, poslanik Evropskog saveza Nikola Zirojevic najavio je da ako do danas do 11h ne dođe do dogovora povući predlog Rezolucije iz skupštinske procedure.”

Skupština Crne Gore nije danas raspravljala o predlogu Rezolucije o osudi zločina Izraela u Palestini jer su, kako navode iz  Pokreta solidarnosti s Palestinom, Pokret Evropa sad i Demokratska partija socijalista odbili amandmandski predlog oko kojeg je trebalo da se usaglasi većina poslaničkih klubova.

“Glavna amandmanska odredba oko koje se Pokret solidarnosti nije složio sa ovim partijama tiču se osude zločina koje je počinila okupatorska sila Izrael, potvrdio Međunarodni sud pravde, UN tijela i izvještaji kao i ostale međunarodne organizacije za ljudska prava.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 7. mart 2019. godine

Izbjegavanje osude zločina Izraela koji je bio glavni razlog za iniciranje ove rezolucije kroz peticiju građana držimo kao ublažavanje odredaba rezolucije ili izbjegavanje adresiranja odgovornosti za blatantna kršenja i zločine od strane Izraela”, navodi se u saopštenju.

Pozivaju poslanike da , kako kažu, “ne podliježu bilo uticajima ili interesima Izraela da se vode svojim etičkim i moralnim načelima, pravdom i istinom i da osude zločine Izraela u Palestini.”

Pozivaju poslanike Skupštine Crne Gore da usvoje Rezoluciju i, kako navode, osude zločine Izraela.

Pokret solidarnosti sa Palestinom sinoć je započeo okupljanja ispred Skupštine i poručio da će protestovati sve dok poslanici ne usvoje ovu dugo čekanu Rezoluciju i pozvao građane da se pridruže njihovim skupovima.

izvor Antena M.me

“KOCKASTI” deklasirali Argentinu s 3:0 i plasirali se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji

Hrvatska je s dvije pobjede već nakon 2. kola osigurala Read more

Čitaj još:   MOSTAR- KO ĆE ZAUSTAVITI ULIČNI TEROR: Napad na školu i učenike izveli su pripadnici navijačke grupe „Ultras“, objavljujemo njihova imena... (foto, video)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more