IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANDRIJA Nikolić: Prisustvujemo političkoj predstavi, ANDRIJA Mandić: Danas se desio veliki skandal… (foto, video)

Predsjednik parlamenta Andrija Mandić rekao je da danas neće biti premijerskog sata…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 30. 07. 2024… 13: 33… ANDRIJA Nikolić: Prisustvujemo političkoj predstavi, ANDRIJA Mandić: Danas se desio veliki skandal… (foto, video)

ANDRIJA Mandić je rekao da sjednica Odbora za ekonomiju predugo traje, i da premijer Milojko Spajić na toj sjednici raspravlja sa poslanicima.

“Danas je centralna tema trebalo da bude Premijerski sat. Kako se to ne dešava ja ću da konstatujem da danas nećemo imati pemijerski sat jer su ljudi na Odboru sebi dali za pravo više nego što im pripada. Moramo da zaštitimo ugled Parlamenta jer nećemo pristati da nas ponižava bilo koji Odbor”, rekao je Mandić.

Na pitanje Jevrosime Pejović da li će predsjednik odbora Odbora za ekonomiju biti razriješen, Mandić je rekao da će skupštinska većina uraditi sve što joj bude na raspolaganju. 

Šef kluba PES Vasilije Čarapić rekao je da se odbor prenosi na jednoj privatnoj televiziji, i da to opozicija zloupotrebljava. Cilj je, kako je rekao, jasan – sticanje jeftinih političkih poena.

Čelnik kluba DPS Andrija Nikolić rekao je da danas prisustvujemo političkoj predstavi. 

“Ovako organizovan radni dan u Skupštini je imao za cilj da ograniči raspravu na tim Odborima, i danas se ispostavlja da je ovo režirano da bi se odgodio ovaj premijerski sat. U pitanju je cirkus, jer se premijer vratio nakon pet dana turističkog putovanja o trošku građana. A znamo da procedure kontroliše većina. Jer ste toliko neodogovorni i bahati da to mora biti kažnjeno”, poručio je on.

Čitaj još:   JAKŠA Šćekić: Ne vjerujem da je Zapad, bio oduševljen da su pored Vučića stali Mandić i Dodik, prostor za manevre RAJA Mandića biće sve manje... (foto)

Mandić je Nikoliću kazao da ako je istina to što priča, biće nagrađen.

Poslanica Građanskog pokreta URA Ana Novaković Đurović ocijenila je da je to što je Spajić i dalje pred Odborom za ekonomiju dogovorena opstrukcija da se danas ne održi premijerski sat.

Poslanik Socijaldemokrata Branislav Nenezić kazao je da je premijerski sat trebalo da bude održan 26. jula, ali da to nije učinjeno jer je Spajić išao u Pariz na otvaranje Olimpijskih igrara.

“Dokaz ovog performansa je očigledno problem unutar aktuelne većine, koja je od prvog dana plod jednog trulog kompromisa. Ovo je dokaz da smo kolega Rakočević i postavili suštinski dobra pitanja. Neće puno vremena proći kada ćete vi bojkotovati premijera, a ne mi”, rekao je Nenezić.

Mandić je kazao da je Plenum važniji od Odbora.

“Danas se desio veliki skandal. Danas su građani trebali ovdje da gledaju poslanike kako postavljaju pitanja premijeru. Čuvajući značaj ovog parlamenta odlučujem da je današnji rad završen”, rekao je Mandić.

Čitaj još:   „VLADIMIR Putin ima plan za bjekstvo ako Rusija izgubi rat u UKRAJINI“: Koje su zemlje u opticaju? (foto)

Sjednicu možete pogledati na linku ispod: Trinaesta- posebna sjednica Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2024. godini, 30.07.2024.

izvor Antena M.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more