IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JOŠ JEDAN TOPLOTNI UDAR- Narandžasto upozorenje: Danas temperature i do 39 C, smanjite boravak na otvorenom… (foto)

Neophodno je prilagoditi aktivnosti i reducirati boravak na otvorenom u najtoplijem dijelu dana, te provoditi mjere zaštite od sunčevog zračenja…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 28. 07. 2024… 07: 33… JOŠ JEDAN TOPLOTNI UDAR- Narandžasto upozorenje: Danas temperature i do 39 C, smanjite boravak na otvorenom… (foto)

Zbog visokih temperatura zraka i visokih vrijednosti UV indeksa Federalni hidrometeorološki zavod izdao je za danas narandžasto upozorenje za prostor cijele Bosne i Hercegovine od12 do 17 sati…

Kako naveo Bakir Krajinović, meteorolog, dnevne temperature zraka očekuju se između 33 i 39 stepeni Celzijusa.

Preporučuje se stanovništvu da smanji kretanje i rad na otvorenom od 12 do 17 sati te da preduzme sve mjere zaštite od visokih temperatura. 

Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Jutarnji sati će biti malo ugodniji, potom uz dodatni porast temperaturnih vrijednosti, vruće i sparno.

Neophodno je prilagoditi aktivnosti i reducirati boravak na otvorenom u najtoplijem dijelu dana, te provoditi mjere zaštite od sunčevog zračenja.

Čitaj još:   STIŽE PROMJENA VREMENA: Izdato narandžasto upozorenje, biće jakih i olujnih udara vjetra... (foto)

Moguće su meteopatske reakcije u vidu glavobolje, nervoze, malaksalosti, dekoncentracije. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju. S obzirom na nedostatak svježine u noći, za očekivati je i probleme sa snom.

U ponedjeljak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 17 do 23, na jugu do 28, a dnevna od 27 do 33, na jugu 38 stepeni Celzijusa.

U utorak sunčano. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena bura, u ostatku zemlje slab sjeveroistočni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 25 do 32, na jugu 36 stepeni Celzijusa.

U srijedu također sunčano. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 25, a dnevna od 28 do 34, na jugu 37 stepeni Celzijusa.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more