IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PREDRAG Kojović tvrdi da ga je danas kod SCC- a pretukao taksista, jer se zauzeo za arapsku porodicu… (foto)

Predrag Kojović, zastupnik Naše stranke u Parlamentu BiH objavio je danas na svom nalogu na društvenoj mreži X da ga je u Sarajevu napao taksista jedne sarajevske taksi kompanije.

Kako je napisao Kojović, sve je počelo danas dok je čekao taksi ispred SCC- a.

“Primijetim da starija žena s dvije djevojčice također čekaju, arapski turisti. One stoje s podignutom rukom ali taksisti (najmanje deset praznih) ne staju. Podignem ruku, taksi mi odmah stade. Kažem vozaču, ova porodica je prije mene čekala i zovem ih da uđu”, naveo je Kojović.

Dodao je da se taksista počeo derati “njih neću da vozim”.

“Ne kaže zašto, samo ponavlja njih neću voziti. Gledam ima li licencu na šajbi – nema. Pitam za ime i prezime. U tom trenutku on me počinje udarati, psovati i gurati iz auta. Izlazi i dolazi na moju, suvozačevu stranu. Vuče me za sako, udara nogom. Idem u policiju. Vrlo ljubazno uzeše podatke o svemu i odoše da ga traže”, dodao je Kojović.

Čitaj još:   Mile DODIK U EKSTAZI PRIJETI SECESIJOM: "Vratite nam Ustav BiH ili ćemo otići iz Bosne i Hercegovine!" (foto, video)

Rekao je da “rasista koji ga je fizički napao obavlja javni taksi prevoz u Sarajevu”.

“Ni drugi taksisti im nisu htjeli stati. To je lice Sarajeva koje ovakvi taksisti pokazuju svijetu. Moramo se, zajedno, boriti protiv loših ljudi”, zaključio je Kojović u svojoj objavi.

izvor: klix.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more