IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Zemlja s najvišim platama u Evropi traži radnike: PROSJEK IM JE 6.000 EURA… (foto)

Nude se radnicima prosječne plate od 47 eura po satu…

LUKSEMBZRG: Svijet, vijesti, četvrtak, 24. 07. 2024… 19: 33… Zemlja s najvišim platama u Evropi traži radnike: PROSJEK IM JE 6.000 EURA… (foto)

Poznata po tome što je evropska prijestolnica finansijskih usluga i po tome što ima najveći BDP po glavi stanovnika u svijetu, to je i zemlja koja se ističe time što je ponovno vodeća na ljestvici najviših plaća u Evropi.

Prema poređenju koje je provela aplikacija Voronoi, na temelju podataka Eurostata, Luksemburg nudi prosječnu plaću od 47 eura po satu, čime se učvrstio kao najatraktivnije odredište za milione radnika, prenosi Stav.ba.

Godine 2023. prosječna godišnja plaća u Luksemburgu dosegla je 73.418 eura, što znači otprilike 6.118 eura mjesečno, raspoređenih na 12 isplata.

Luksemburg nije samo odredište s atraktivnim plaćama, već i zemlja koja nudi visok kvalitet života. Njegova ekonomska stabilnost i uključiva politika zapošljavanja čine ga idealnim mjestom za radnike koji žele poboljšati svoju profesionalnu i ličnu situaciju.

Luksemburško tržište rada otvoreno je za zapošljavanje radnika, kao što pokazuje raznolikost ponuda poslova dostupnih putem portala EURES (European Employment Services), platforme koja objedinjuje mogućnosti zapošljavanja i omogućuje pristup hiljadama slobodnih radnih mjesta u zemljama Evropske unije, uključujući privatne i javne firme. U većini slučajeva radi se o ugovorima na neodređeno vrijeme.

Čitaj još:   LUDNICA- "KAO OD MAJKE ROĐEN": U nevjerici gledali kako potpuno go šeta gradom, ušao u Turističku zajednicu, komunalni, redari u čudu ga gledali...(foto, video)

Proces pronalaska posla putem Euresa je jednostavan: korisnici se mogu registrirati na portalu kako bi pristupili svim ponudama poslova i spremili svoja pretraživanja, iako im mogu pristupiti bez registracije.

Osim toga, mogu filtrirati svoja pretraživanja prema datumu objave, sektoru, državi, vrsti ugovora i drugim kriterijima te se izravno prijaviti na ponude koje ih zanimaju, slijedeći posebne upute za svaki oglas.

Luksemburške brojke ovu zemlju stavljaju iznad ostalih evropskih zemalja s visokim plaćama, poput Danske, koja ga slijedi s prosječnom plaćom od 42 eura po satu i Norveške, koja bilježi prosječnu plaću od 41,7 eura po satu.

Slijedi Island s 39,5 eura po satu, a Belgija je među prvih pet s 36,3 eura. Ostale zemlje s visokim plaćama su Irska, Nizozemska, Njemačka, Finska i Austrija, sve s prosječnim plaćama u rasponu od 30 do 33,3 eura po satu…

Čitaj još:   NEBOJŠA Redžić: Demokrate i “nacionalni ponos”... (foto)

izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more