IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UBIO ŠESTERO, PRIJETI MU 50 GODINA ZATVORA: Hrvatske oplakuje svoje žrtve- “To je veliki šok jer to su nedužni ljudi, ovakvo nešto se još nije dogodilo”… (foto, video)

U Daruvaru je danas Dan žalosti, nakon što je penzionisani vojni policajac Krešimir Pahoki (51) prije dva dana ubio šest osoba u Domu za starije i nemoćne osobe, a više njih ranio….

GAREŠNICA: Hrvatka, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 25. 07. 2024… 00: 33… UBIO ŠESTERO, PRIJETI MU 50 GODINA ZATVORA: Hrvatske oplakuje svoje žrtve- “To je veliki šok jer to su nedužni ljudi, ovakvo nešto se još nije dogodilo”… (foto, video)

U cijeloj Bjelovarsko- bilogorskoj županiji proglašen je Dan žalosti zbog šest ubojstava u Daruvaru…

Prema saznanjima lokalnog portala Bjelovar, ubici je određen pritvor do 30 dana, a prijeti mu maksimalna kazna do 50 godina zatvora. Pritvor mu je odredio istražni sudija Županijskog suda, zbog opasnosti od uticaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja krivičnog dijela…

Kako su juče prenijeli hrvatski mediji, ubica se tereti za 11 krivičnih djela protiv života i tijela.

Pahoki (51) došao je u ponedeljak nešto iza 10 sati u Dom za starije i nemoćne osobe Vianey u Mažuranićevoj ulici u Daruvaru kako bi platio račun za usluge smještaja za svoju majku koja je u tom domu već 10- ak godina.

Došao je u dvorište doma i nakon kraćeg razgovora s vlasnicom doma Anom Ivandekić, prvo ubio svoju majku i negovatelja Damira F. Da tragedija bude veća, mladi negovatelj juče uopšte nije trebalo da radi, ali je ipak došao na posao umjesto koleginice koja je na moru.

Čitaj još:   MILO Đukanović uručuje crnogorsku zastavu, pred put na Olimpijske igre u Japan... (foto)

Trinaest štićenika doma u kojem se dogodio masakr, od kojih je 11 nepokretno, smješteno je u Veteranski centar u Daruvaru, gdje im je pružena sva neophodna zaštita, saopštio je šef tog centra Dren Stoček.

Imao neregistrirano vatreno oružje

Očevidom na mjestu događaja rukovodila je zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru, koja je naložila obdukciju smrtno stradalih osoba, dodala je policija.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina izjavio je u ponedjeljak u Daruvaru da je policija uhitila Pahokija u ugostiteljskom objektu nedaleko od doma za starije i nemoćne osobe vrlo brzo nakon dojave o pucnjavi te da je kod sebe imao neregistrirano kratko vatreno oružje.

Izvijestio je da je na mjestu događaja ubijeno pet osoba, u virovitičkoj bolnici još jedna osoba podlegla je ozljedama, dok je njih šest ozlijeđeno. Petero ubijenih bili su štićenici doma, a jedna je osoba bila djelatnik doma.

Milina je otkrio i da je policija prema Pahokiju od 2012. do lipnja ove godine postupala tri puta zbog narušavanja javnog reda i mira te zbog obiteljskog nasilja.

Čitaj još:   NA STOLU DVIJE OPCIJE: Vlada bez SNP- a bliža od vlade bez SDP i SD- a...

BONUS VIDEO: Uhapšen osumnjičeni za masakr u Daruvaru

(Tanjug, Moj portal)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more