IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SENAD Pećanin o SABINI Ćudić i PREDRAGU Kojoviću: “Čime god su se bavili, to su upropastili!”… (foto)

SENAD Pećanin, istakao je i da su “ideju i politiku Naše stranke beskrupulozno kidnapovali Sabina Čudić i Peđa Kojović, uništivši je svojim nezajažljivim ambicijama, okruživši se praznoglavim poltronima i frustriranim, nesposobnim ideolozima”….

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 24. 07. 2024… 19: 33… SENAD Pećanin o SABINI Ćudić i PREDRAGU Kojoviću: “Čime god su se bavili, to su upropastili!”… (foto)

“Prvo su prihvatili i gromoglasno šutili na odbijanje svojih partnera iz Republike Srpske da prihvate uslove EU za dobijanje 70 miliona eura namijenjenih BiH; kada su iz Brisela dobili odbijenicu, pokušali su spasiti Dodika tako što će iz spiska uslova EU ukloniti one koje ne prihvata RS, kao i svako pominjanje države BiH;

A, onda su zatražili saglasnost od kantona, ostavljajući im svega par sati za izjašnjenje o obimnom materijalu; kada su dobili primjedbe i uslovnu saglasnost, to su preveli kao odbijanje i priliku da za gubitak 70 miliona eura optuže ne Dodika – već SDA”, napisao je na svom X-malogu Senad Pećanin, advokat i novinar. 

Istakao je i da su “ideju i politiku Naše stranke beskrupulozno kidnapovali Sabina Čudić i Peđa Kojović, uništivši je svojim nezajažljivim ambicijama, okruživši se praznoglavim poltronima i frustriranim, nesposobnim ideolozima”

“Već duže od 15 godina njih dvoje parazitiraju na stranačkom i državnom budžetu, prodajući maglu. Otkako su najugledniji članovi (Mustafić, Tanović, Bajić, Gratz, Zuhrić, Zulfikarpašić…) i formalno ili de facto napustili stranku njome upravljaju kao svojim preduzećem.

Čitaj još:   ALEN DELON će možda UMRIJETI danas: Odlučio da okonča život  eutanazijom... (foto, video)

Dobro im je išlo, a kao neradnici i diletanti povjerovali su da sve simpatizera i sve glasače Naše stranke mogu svo vrijeme praviti budalama. Dugo im je polazilo za rukom da verbalnom elokvencijom, posebno u poređenju sa svojim koalicionim partnerima Nerminom Nikšićem i Ramom Isakom, izgledaju uvjerljivo i nadmoćno. 

Čime god su se bavili to su upropastili, ali je porazni učinak skrivan superiornom demagogijom: forma je uvijek ispred suštine, uvjerljivost ispred istine, korisno nad moralnim…  

Ko bi posumnjao u patriotizam i namjere Kojovića koji javno govori da svake godine ode na mezar Alije Izetbegovića i polozi cvijeće; ko bi mogao biti skeptičan prema znanju i analitičkoj sposobnosti Čudić koja tvrdi da se BiH treba okrenuti Evropskoj uniji i prekinuti NATO integracije, pri tom optužujući opoziciju u Sarajevu – koja ukazuje na Dodikove prijetnje miru – da izaziva rat…  

Tandem “prokurista” Naše stranke već godinama živi svojih “15 minuta slave” o kojima je govorio Warhol.  Oni su najsličniji Čedi Jovanoviću: želja za lagodnim životom, a bez rada, ih je i odvela u politiku.  

Za razliku od njega, zbog svojih uvjerenja nikada nisu stavljali glavu na kocku-jednostavnije i profitabilnije je podrzati čak i najpogubnije stavove američkog ambasadora u BiH, pa makar se radilo o i jednodnevnoj suspenziji Ustava BiH radi potiranja izborne volje građana koji su glasali za SDA.  Ali, “vrijeme je majstorsko rešeto”: idu izbori i njihova stranka će proći kao što prolazi Čedina već godinama…”, napisao je Pećanin.

Čitaj još:   SRBIJA U ŠOKU NAKON TRAGEDIJE NA DRINI: Detalji utapanja djevojčice, kupala se sa tetkom , pa je povukao vir? Večeras je trebala slaviti maturu... (foto)

izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more