IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANDRIJA Nikolić, FILIP Adžić i ADRIJAN Vuksanović: Nedopustivo je da ANDRIJA Mandić poistovjećuje današnju Hrvatsku sa NDH… (foto, video)

Počinje nastavak Šeste sjednice Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2024. godini.

Na dnevnom redu je objedinjena rasprava o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o inspekcijskom nadzoru i Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona kojima su propisane odredbe o inspekcijskom nadzoru.

Tok sjednice:

Mandić je u odgovoru Vuksanoviću da nikada nije uvrijedio neku bošnjačku majku.

“Protivnik sam svih zločina i svaki osuđujem. U Crnoj Gori ima još jama koje su pune kostura. Ova država se nije suočila sa vlastitom prošlošću. Imamo mnogo posla dok pređemo na okolne prostora“, rekao je on.

Lider HGI Adrijan Vuksanović kazao je Mandiću da na čudan način izražava prijateljstvo sa Hrvatskom.

“Na čudan način izražavate prijateljstvo sa Hrvatskom.Ironija je kada kažete da je današnja Hrvatska nastavak nekadašnje NDH“ poručio je Vuksanović.

Filip Adžić (URA) kazao je da današnja bruka koja je zadesila državu, jeste najrigoroznija mjera koja je Hrvatska izrekla bilo kojoj drugoj državi.

Nikolić Mandiću: Crnoj Gori sa ovom većinom nema ulaska u EU

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić saopštio je danas da je iznenađen što je Hrvatska njega, potpredsjedika Vlade Aleksu Bečića i lidera DNP-a Milana Kneževića proglasila personamanon grata.

Čitaj još:   BOSANKA SA NAJVEĆIM OBLINAMA...

“Ovo je opomena Spajiću. Crnoj Gori sa ovom većinom nema ulaska u EU”, kazao je Andrija Nikolić DPS.

Nakon izlaganja Nikolića Andrija Mandić je pozvao predstavnike Hrvatske da posjete Crnu Goru.

“Želim da iskoristim ovu priliku da u svoje ime i u ime predsjednika DNP Milana Kneževića pozpvem sve poslanike hrvatskog Sabora i Vlade da posjete Crnu Goru jer oni ovdje imaju svoje prijatelje. Hrvatska i njeni građani nemaju nikakve veze sa režimom i ideologijom koja je vladala nezavisnom državnom Hrvatskom”, rekao je Mandić, dodajući da Crna Gora neće poduzimati nikakve recipročne mjere.

Nikolić je kazao Mandiću pravi štetu svojoj državi, sa sviješću da će joj napraviti štetu, “jer ne radite u skladu sa odgovornostima pozicije”.

“Postoji značajna razlika u sagledavanju kriterijuma kojim želite da kvalifikujete državnu politiku Republike Srbije i državnu politiku Crne Gore. Aleksandar Vučić i njegova parlamentarna većina su odbili da usvoje sličnu rezoluciju da ne bi ugrozili evropski put”, kazao je Nikolić.

Sjednicu možete pratiti na linku ispod:

izvor: antenaM.me

Čitaj još:   Lakše pope, đe si kreno?
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more