IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Veliki požar na Gorici, vatru izazvao vatromet: Podgoričkim vatrogascima pomažu kolege sa Cetinja i iz Danilovgrada… (foto, video)

Na brdu Gorica je večeras oko 21.15 sati izbio veliki požar. Kako je saopšteno iz OKC- a grupa građana je prijavila da je na brdu ispalljen vatromet, koji se izazavao požar. Požar stavljen pod kontrolu oko 23.30 časova…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 24. 07. 2024… 00: 33… Veliki požar na Gorici, vatru izazvao vatromet: Podgoričkim vatrogascima pomažu kolege sa Cetinja i iz Danilovgrada… (foto, video)

Vatra je zahvatila brdo iz pravca naselja Zagorič, a požar se ekstremno brz zbog vjetra proširio ka Atinskoj ulici gdje su ugrožene kuće i zgrade.

test

Vršilac dužnosti komandira Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada Zdravko Blečić kazao je medijima da je vatru najvjerovatnije izazvao vatromet.

Na terenu je 20 vatrogasaca sa šest vatrogasnih vozila. Osim vatrogasaca na terenu je i policija.

Usljed velikog požara koji bukti na Gorici, više podgoričkih naselja ostalo je bez struje.
 
“Zbog požara na brdu Gorica, isključen je DV 10 kV Vojni logor i korisnici iz Mosora, dijela Zlatice, dijela Rogama, Smokovca, Peuta, Gornje i Donje Vrbica, Repetitora Sjenica i dijela Meduna su trenutno bez napajanja električnom energijom”, saopšteno je iz CEDIS.

Čitaj još:   JOŠ NIJE SVE GOTOVO: Mart sprema nova iznenađenja, vremenska prognozu za narednih 15 dana je... (foto)

Vatrom je zahvaćena veća površina borove šume, a pepeo se širi po okolnim podgoričkim naseljima.

U gašenju požara pomažu i građani.

Ekipe Službe zaštite i spašavanja su odmah su po dobijanju informacije o izbijanju požara izašle na teren i od tog momenta se bore sa vatrom koja je zahvatila dio Brda Gorica prema Zagoriču – saopštila je gradonačelnica Olivera Injac.Video: RTCG

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac saopštila je da su na poziv podgoričke Službe pristigle i ekipe sa Cetinja i iz Danilovgrada, te da su na terenu i ekipe ,,Puteva” i ,,Zelenila”.

  • “Ekipe Službe zaštite i spašavanja su odmah su po dobijanju informacije o izbijanju požara izašle na teren i od tog momenta se bore sa vatrom koja je zahvatila dio Brda Gorica prema Zagoriču. Na poziv naše Službe, odmah su pristigle i ekipe sa Cetinja i iz Danilovgrada, a na terenu su i ekipe ,,Puteva” i ,,Zelenila” i činimo sve da lokalizujemo požar u što kraćem roku”, navela je Injac.

BONUS VIDEO: Požar na Gorici

Čitaj još:   MEDO PONOVO tvituje: Šef Velje Nevolje u Crnoj Gori je Zoran Lazović... (foto)

izvor Portal Standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more