IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NAKON DRAMATIČNE NOĆI U CRNOJ GORI i jutros aktivan požar na brdu Gorica, vatra blizu kuća- Uhapšeni osumnjičeni, poznat uzrok požara… (foto, video)

Na Gorici je jutros ponovo aktivan požar, a prema snimcima agencije MINA, vatra se nalazi na istočnoj strani brda. Iz Službe spašavanja kazali su da su sve raspoložive ekipe na terenu. Prema snimicima požar je blizu pojedini kuća.

“Ponovo se aktivirao požar prema kućama u Atinskoj ulici, borimo se sa vatrom”, kazao je komandir Službe zaštite i spasavanja Glavnog grada Zdravko Blečić agenciji MINA.

Podsjećamo, veliki požar koji je sinoć izbio na brdu Gorica u Podgorici tokom noći je lokalizovan. U požaru je izgorjela velika površina borove šume.

Sinoć oko 21 sat na Gorici je izbio veliki požar. Nošena vjetrom vatra je brzo zahvatila sjevernu stranu brda, odnosno pojas između Zagoriča i pruge, iznad Ulice Ludviga Kube.

Iz Službe zaštite i spašavanja Pobjedi je nezvanično rečeno da je gotovo sigurno da je požar nastao kao posljedica djelovanja ljudskog faktora, tj. da je vatru najvjerovatnije izazvalo ispaljivanje vatrometa.

Čitaj još:   IVICA DAČIĆ PREŽIVIO BOMBAŠKI NAPAD

Požar je najvjerovatnije izazvan paljenjem vatrometa, a uhapšeno je nekoliko osoba.

Vatrogasne ekipe tokom čitave noći su gasili preostala sitna žarišta i natapali zemljište.

“Prvi dio požara, koji je primijećen u 21:04h kod vršnog platoa Gorice, izazvan je najvjerovatnije suludim i nesmotrenim paljenjem vatrometa, a određena lica su tim povodom lišena slobode i predata tužilačkim organima. I taman kada smo uspjeli da odbranimo hrastovu šumu, čije zahvatanje bi imalo dalekosežne posljedice, izbio je i drugi požar, na nekih 300 metara udaljenosti od svih tada aktivnih žarišta, što nažalost ukazuje na novo podmetanje…

Naše ekipe će u saradnji sa Upravom policije izvršiti istragu, a ukoliko se ta logična pretpostavka učini tačnom – nadam se da će i ta lica biti lišena sobode i žestoko procesuirana”, saopštio je zamjenik gradonačelnice Luka Rakčević.

Tokom gašenja požara, lakše su povrijeđena i dva momka – Ognjen Anđušić (najmlađi vatrogasac u Službi) i Danijel Sekulić.

izvor: cdm-

Čitaj još:   Rasvijetljeno ubistvo RADOSAVA Popovića u Nikšiću: Uhapšeni RADOVAN Radović i VUKOLA Rovčanin... (FOTO)
Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more