IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRAVO za BH ZMAJA: Edin Džeko postigao hat- trick za Fenerbahče u meču kvalifikacija za Ligu prvaka… (foto, video)

Fudbaleri Fenerbahčea pobijedili su kao gosti švajcarski Lugano rezultatom 4: 3 u prvom susretu II pretkola Lige prvaka, a nevjerovatni BH DIJAMANT Edin Džeko je postigao hat- trick…

LUGANO: Svijet, Sport, vijesti, srijeda, 24. 07. 2024… 00: 33… BRAVO za BH ZMAJA: Edin Džeko postigao hat- trick za Fenerbahče u meču kvalifikacija za Ligu prvaka… (foto, video)

MEGAPOLIS Grad ISTANBUL na BOSFORU divi se BH Dijamantu, koji je još jednom potvrdio klasu i da je nedodirljiv u sastavu Josea Mourinha koji ove sezone ima najviše ambicije, kako u domaćem šampionatu tako i u Ligi prvaka.

BILO JE TO MALO IZNENAĐENJE JER JE Lugano poveo na samom startu kada je El Wafi pogodio glavom u 4. minuti, ali Fener je u samom finišu poluvremena poravnao i vratio se u susret.

U 45. minuti Dijamant je realizovao penal za 1: 1, iako je golman bio veoma blizu da zaustavi njegov udarac.

Prethodno je u kaznenom prostoru domaćih srušen Dušan Tadić, koji je očigledno prepustio jedanaesterac Džeki zbog nepisanog pravila da ne izvodi penal onaj na kome je napravljen.

Čitaj još:   Veliki patriota, ratni predsjednik Skupštine općine Vogošća Halil Karahmet preselio na Ahiret... (foto i video)

Samo što je počelo drugo poluvrijeme EDIN Džeko je nakon prekrasne akcije izvanredno reagovao i udarcem iz prve donio je preokret i vodstvo svom timu 2: 1, da bi Bislimi porvanao u 64. minuti na 2: 2…

Međutim, Dijamant je u u 67. minuti iskoristio grešku domaće odbrane i postigao je gol za vodstvo Fenera 3:2, da bi Kadioglu pogotkom u 74. minuti povisio na 4: 2.

Kakvu takvu nadu domaćima pred revanš za sedam dana ostavio je Valenzuela golom u sudijskoj nadoknadi za konačnih 4: 3…

Bolji iz ovog dvomeča u 3. pretkolu Lige prvaka odmjerit će snage sa francuskim Lilleom.

Podsjetimo, Džeko je prošle sezone bio prvi strijelac Fenerbahčea sa 25 golova u svim tamičenjima na 46 utakmica, a tome učinku je dodao i deset asistencija.

Rezultat i strijelci:

Lugano- Fenerbahče 3: 4 (El Wafi 4’, Bislimi 64’, Valenzuela 90+ 4'/ Džeko 45’ pen., 46’, 67’, Kadioglu 74’)

BONUS VIDEO: Lugano 2-3 Fenerbahçe | Fenerbahçe'nin 3. Golü Edin Dzeko | Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu

Čitaj još:   PODGORICA: Podrška Bobanu Batrićeviću, udar na slobodnu riječ; Batrićević- Nema toga ko će nas natjerati da ućutimo... (foto, video)

izvor iBalkan.met

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more