IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŽESTOKE BORBE U GAZI- Hamas objavio snimke akcija iz Rafaha: Pogođeno nekoliko izraelskih tenkova… (foto, video)

Vojno krilo Hamasa, brigade Al Qassam objavile su novi video na kojima se vidi kako tvrde sukobljavanje njihovih pripadnika vojnicima IDF-a koji su ušli u Rafah….

GAZA (Rafah): Svijet, Crna Hronika, vijesti, utorak, 23. 07. 2024… 08: 33…  ŽESTOKE BORBE U GAZI- Hamas objavio snimke akcija iz Rafaha: Pogođeno nekoliko izraelskih tenkova… (foto, video)

Na objavljenim snimcima se vidi kako pripadnici Hamasa protuoklopnim oružjem pogađaju više tenkova tipa Merkava koje koristi IDF. Na snimcima se također vidi i da je pogođen najmanje jedan vojni buldožer.

Na osnovu snimaka je teško utvrditi koliku štetu su na vozilima izazvali pogoci. Ipak, prošle sedmice su izraelske vojne snage u obraćanju visokom sudu priznale da su imale značajan broj oštećenih oklopnih vozila.

Čitaj još:   MILAN Knežević "PIPUN" dobitnik Svetosavske povelje... (foto)

Izraelska vojska je ušla u Rafah i pored protivljenja međunarodne zajednice i konstantno širi zonu svojih operacija. Rafah, na granici sa Egiptom, je bio posljednji grad u Pojasu Gaze koji nije u potpunosti uništen i utočište za stotine hiljada Palestinaca.

izvor Klix. ba

Veče u kojoj je cijela Turska priželjkivala i “dobila” zlatnu i srebrenu medalju na EP u Berlinu…

Gulijev oborio rekord evropskih prvenstava na 200 metara... Bilo je Read more

Čitaj još:   TEHERAN- Obećao VELIKU osvetu: Obraćanje vođe Hezbolaha- Izraelci možda se smijete, pripremajte se za mnogo tuge... (foto, video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more