IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IVAN Vujović: “BS”, odlučila da bude zakrpa u Vladi kriptoprevaranta i četničkog vojvode

Odluku su donijeli, vjerovatno nesvjesni posljedica koje iz nje proizilaze jer su zaokupljeni drugim prioritetima. To ih naravno ne izvinjava a sa posljedicama će morati da se nose. I oni i svi mi i država Crna Gora

Bošnjačka stranka je odlukom da uđe u Vladu sa ekstemnim velikosrpskim naconalistima zadala žestok udaracgrađanskoj Crnoj Gori i postala saveznik snagama čiji je krajnji cilj nestanakCrne Gore.

Andrija Mandić i Milan Knežević kao posluga i marionete Aleksandra Vučića, inače onoga koji je svojevremeno galamio– 100 Muslimana za jednog Srbina, taj naum i ne skrivaju već naglašavaju kako su samo promijenili metode a cilj je ostao isti. Tom cilju je jučerašnjom odlukom Bošnjačka stranka odlučila da bude privržena, svjesno ili nesvjesno sasvim je nevažno.

BS ulazi u Vladu: Dobiće pet ministarstava

Etnofederalizacija Crne Gore, iskazana kroz poznati koncept države naroda koji je programska odrednica DF-a, i direktno suprotstavljena konceptu građanske države kako je predviđeno Ustavom Crne Gore, zamišljena je kao posljednja faza razgradnje crnogorske države. 

Država podijeljena po etničkim šavovima i torovima u kojima je povlašćenoj naciji sve dozvoljeno, a sve pod gnusnom i ogavnom manipulativnom parolom o navodnom pomirenju, uvijek je bio strateški cilj velikosrpskog nacionalizma koji je znao da kada naspram sebe ima građanski sklad svih vjera i nacija nema nikakvih šansi za uspjeh. Ko ne vjeruje neka pogleda kako se to desilo u BiH u predvečerje rata. 

Zato je taj sklad trebalo razoriti i kod pripadnika manjinskih partija osnažiti etnički a oslabiti državotvorni element i pripadnost i privrženost državi Crnoj Gori. U sukobu nacionalnog ili nacionalističkog prevladaće onaj veći i jači – a zna se koji je to. Na svemu tome se, naravno, temeljno radi od “oslobođenja” 30. avgusta koje nije bilo motivisano promjenom jedne dotrajale i loše vlasti već aspiracijama za promjenom državne, civilizacijske i kulturološke paradigme – naravno sve na konceptu veliksorpskog nacionalizma.

Čitaj još:   ISTANBUL: Snijeg na Bosforu donio probleme, ali i radost najmlađima i brojnim turistima... (foto, video)

U tu zamku se, vođena pohlepom i gramzivošću za ministarskim i funkcionerskim mjestima, upecala i Bošnjačka stranka, ne uviđajući da time jednako šteti kako državi Crnoj Gori tako, možda još i više, i narodu u čije ime navodno istupa. 

Produbljivanje podjela

Jer, rušenje građanske države i etnička podjela Crne Gore kroz koncept etnmofederalizacije je poraz države Crne Gore i njenih građana bez obzira na vjeru i naciju, a samo je pobjeda i trijumf zločinačke velikosrpske politike.

One politike koja baš u Crnoj Gori pokušava da nadomjesti sve frustracije i poraze koje je doživjela 90-ih godina prošlog vijeka, koji su se najočitije ogledali u ubijanju i “raspamećivanju” Sarajeva. Onog Sarajeva kojega su ubijali zločinci Mladić i Karadžić, koji imaju status i oreol heroja za nove koalicione partnere Bošnjačke stranke.

Onog Sarajeva sa čijih se obronaka u to vrijemešepurio i medijski izvještavao današnji vlasnik koalicionih partnera BS-a, a tada Šešeljev radikal Aleksandar Vučić dok je soldateska Republike Srpke granatirala sarajevsku đecu i civile. I sve to funkcionerima iz Bošnjačke stranke ne smeta dok ima da se dijeli po dubini i širini.

Nego, odluku su donijeli, vjerovatno nesvjesni posljedica koje iz nje proizilaze jer su zaokupljeni drugim prioritetima. To ih naravno ne izvinjava a sa posljedicama će morati da se nose. I oni i svi mi i država Crna Gora koja je kroz milenijumsku istoriju savladavala i mnogo veće izazove pa će i ovaj u izvedbi kripto prevaranta i četničkog vojvode, uz direktnu podršku BS.

Čitaj još:   IVAN Vujović: Dođe MILE Dodik, obilježi teritoriju, VRH DRŽAVE– MUK... (foto)

autor: Ivan Vujović

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more