IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZLOGLASNA DŽEPAROŠKA BANDA: Španska policija uhapsila 20 žena iz Bosne i Hercegovine… (foto, video)

Pripadnici španske Policia Nacional uhapsili su 20 žena iz Bosne i Hercegovine koje čine zloglasnu džeparošku bandu, a hapšenje je izvršeno nakon što su ih primijetili po dolasku iz Madrida…

VALENSIJA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak 22. 07. 2024… 00: 33… ZLOGLASNA DŽEPAROŠKA BANDA: Španska policija uhapsila 20 žena iz Bosne i Hercegovine… (foto, video)

Kako prenose španski mediji, sve žene su državljanke Bosne i Hercegovine, a navodno su se povukle iz Madrida, gdje im je policija već ušla u trag.

Pripadnici španske Policia Nacional uhapsili su 20 žena iz Bosne i Hercegovine koje čine zloglasnu džeparošku bandu, a hapšenje je izvršeno nakon što su ih primijetili po dolasku iz Madrida, gdje su takođe aktivne.

Kako prenose španski mediji, sve žene su državljanke Bosne i Hercegovine, a navodno su se povukle iz Madrida, gdje im je policija već ušla u trag.

Valensija je ljeti popularno turističko mjesto i turisti su glavna meta ovih džeparoškinja, koje uglavnom rade u paru po dvije.

Čitaj još:   BJESNI VELIKI POŽAR NA SJEVERU BOSNE: Gori benzinska pumpa, vatra se proširila i na vozila... (foto, video)

U akciji hapšenja državljanki BiH pored policajaca iz Valensije, učestvovali su i policajci iz Madrida, kojima se one već poznate.

Inače, kako prenosi list Las Provincias, riječ je o džeparoškoj bandi koja putuje širom Španije i redovno mijenja mjesta kako bi zavarale trag.

Španski mediji još dodaju je riječ o izuzetno koordinisanoj bandi koja ima dobro uspostavljenu hijerarhiju i svako ima svoje zaduženje.

Policija naglašava da uhapšene žene nisu pripadnice dobro poznate bh.-bugarske bande, koja je jedna od najpoznatijih na ovim prostorima.

Iz policije Valensije kažu da je riječ o pravim profesionalkama koje koriste tašne i naočare da jedna drugoj šalju signale, navodno imaju prilično razvijen sistem neverbalne komunikacije.

Bonus video: Spanish police dismantle Malaga crime group forcing women into prostitution | euronews 🇬🇧

izvor Nezavisne.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more