IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BUDVA- RACIJA U HOTELU: Članovi kriminalne grupe kockali, policija im oduzela čipove i kartice… (foto)

Budvanska policija sprovela je raciju u jednom hotelu u ovom primorskom gradu, gdje je zatekla, kako tvrde, 16 članova visokorizične organizovane kriminalne grupe iz Crne Gore i operativno interesantnih lica iz regiona, za stolovima takozvanog poker teksasa…

BUDVA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 22. 07. 2024… 19: 33… BUDVA- RACIJA U HOTELU: Članovi kriminalne grupe kockali, policija im oduzela čipove i kartice… (foto)

Policijski službenici u danima vikenda sproveli su pojačane aktivnosti u odnosu na operativno interesantne osobe i članove visokorizičnih kriminalnih grupa u Budvi i na Žabljaku, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

“Naime, prilikom sprovođenja ovih aktivnosti na teritoriji Budve, kontrolisane su prostorije jednog hotela u tom gradu i tom prilikom je u jednoj prostoriji zatečeno 16 osoba koje su članovi visokorizične organizovane kriminalne grupe iz Crne Gore, kao i operativno interesantnih osoba iz regiona, za stolovima tzv. poker teksasa, dok se ispred njih nalazio veći broj čipova za kockanje, kao i podijeljen špil karata”, kazali su iz policije.

Po nalogu tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru ove osobe su dovedena u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Budva, te su od njih po nalogu tužioca privremeno oduzete karte, čipovi, pločice i novac u ukupnom iznosu od oko 300.000 eura.

Čitaj još:   Jutarnji pregled, pisanja turskih medija 16.08.2019... (foto)

“Od njih su u službenim prostorijama prikupljena obavještenja na zapisnik, te policija preduzima dalje mjere i radnje u saradnji sa nadležnim tužilaštvom u cilju utvrđivanja svih okolnosti i činjenica, te eventualne pravne kvalifikacije događaja, a u pravcu otkrivanja krivičnog djela neovlašćeno organizovanje igara na sreću”, naveli su iz policije.

U trenutku kontrole navedenih osoba utvrđeno je da je u igri bilo oko 289.000 eura.

“Takođe, u odvojenim aktivnostima, službenici Sektora za borbu protiv kriminala u saradnji sa službenicima Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ i pripadnicima Sektora policije posebne namjene sproveli su aktivnosti iz svoje nadležnosti u jednoj diskoteci u Budvi, kojom su prilikom kontrolisani visokorangirani članovi jedne organizovane kriminalne grupe”, kazali su iz policije.

Među kontrolisanim osobama zatečene su i osobe kojima je sud izrekao mjeru nadzora – zabrana napuštanja mjesta prebivališta i boravišta, a koja su izašla iz UIKS-a po osnovu nedonošenja prvostepene presude u roku od tri godine.

“Osim toga, službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ su u danima vikenda vršili pojačane kontrole na teritoriji Žabljaka, kojom je prilikom kontrolisan veći broj osoba i ugostiteljskih objekata, a sve u cilju stvaranja povoljnog bezbjednosnog ambijenta”, naveli su iz policije.

Čitaj još:   STIŽE PROMJENA VREMENA: Danas naoblačenje s kišom, a bit će i snijega… (foto)

Službenici Uprave policije će nesmanjenim intenzitetom nastaviti pojačane aktivnosti na svim nivoima u svim gradovima Crne Gore, sa posebnim akcentom na primorje.

izvor Kodex.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more