IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IFET Iko Đakovac Sjeničak USKORO novi BH ZMAJ: Razgovarao sam sa SERGEJEM Barbarezom i EMIROM Spahićem, “čekamo još pasoš…” (foto, video)

Ifet IKO Đakovac trebao bi biti novo ime u fudbalskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine…

BAČKA PALANKA: Regija, Sport, vijesti, nedelja, 21. 07. 2024… 08: 33… IFET Iko Đakovac Sjeničak USKORO novi BH ZMAJ: Razgovarao sam sa SERGEJEM Barbarezom i EMIROM Spahićem, “čekamo još pasoš…” (foto, video)

Mediji su predhodnih dana prenijeli informaciju da je IFET Iko Đakovac na meti selektora Sergeja Barbareza i da se očekuje da sve uskoro bude završeno.

IFET Đakovac nastupa u veznom redu, a trenutno je član TSC- a. Radi se o timu koji je završio na trećem mjestu protekle sezone u Srbiji, a Đakovac u Super ligi Srbije ima više od 100 nastupa.

Nastupao je za mlade selekcije beogradskog Partizana, a zatim za Zlatibor i Tutin. Kontaktirali smo ga i potvrdio je da želi obući dres Bosne i Hercegovine.

Kaže da je potrebno još da se riješi papirologija.

– Predali smo papire, čekamo pasoš, to je ono što i ja znam što se toga tiče. Moja želja je da igram za Bosnu i Hercegovinu. Imao sam već sastanak sa selektorom Sergejom Barbarezom i direktorom Emirom Spahićem – priča Đakovac za Faktor.

Čitaj još:   RODİH SE İ OSTADOH SLUGA

Ima rodbine u našoj zemlji.

– Imam puno rođaka u Bosni i Hercegovini – kratko je dodao prema svemu sudeći novi Zmaj.

Đakovac je rođen 5. decembra 1997. godine u Sjenici, a ovog ljeta povezivao se sa Partizanom. Do toga ipak vjerovatno neće doći jer prvenstvo u Super ligi Srbije starta već danas. Đakovac ima važeći ugovor sa TSC-om do ljeta 2026. godine.

Prema podacima na Transfermarktu, vrijednost mu je pet miliona KM.

BONUS VIDEO: Ifet Djakovac ● Midfielder ● Highlights 2020/21

izbor iBalkan.net/ Faktor.ba

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more