IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Džo Bajden (81) se povukao iz predsjedničke utrke, odslužit će mandat do kraja… (foto, video)

Američki predsjednik Džo Bajden (81) završio je svoju kampanju za reizbor u nedjelju nakon što su kolege demokrati izgubili vjeru u njegovu mentalnu oštrinu i sposobnost da pobijedi Donalda Trampa, ostavljajući predsjedničku utrku na neistraženom teritoriju…

VAŠINGTON: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 21. 07. 2024… 19: 33… Džo Bajden (81) se povukao iz predsjedničke utrke, odslužit će mandat do kraja… (foto, video)

Bajden je u objavi na X- u rekao da će ostati u ulozi predsjednika i vrhovnog zapovjednika do kraja svog mandata u januaru 2025. i da će se ovaj tjedan obratiti naciji.

“Bila mi je najveća čast u životu služiti kao vaš predsjednik. I dok je moja namjera bila tražiti reizbor, vjerujem da je u najboljem interesu moje stranke i zemlje da se povučem i fokusiram isključivo na ispunjavanju dužnosti predsjednika do kraja mandata”, napisao je Bajden.

Predsjednik SAD Džo Bajden povukao se iz trke za predsjednika Amerike.

Čitaj još:   STRAH Dovoljan za BiH i CG: Rusija u Srbiji montira raketni sistem dometa do 500 km? (foto, video)

Bajden se posljednjih nedjelja suočavao sa sve većim pozivima da se povuče iz predsjedničke trke.

U izjavi podijeljenoj na društvenoj mreži X, predsjednik je rekao da je “u najboljem interesu moje stranke da se povučem”.

“I da se fokusiram isključivo na ispunjavanje svojih dužnosti predsjednika do kraja svog mandata”, naveo je u objavi Bajden.

Podsjetimo, Bajden se posljednjih nedjelja suočava sa sve većim pozivima da se povuče zbog zabrinutosti za njegove godine, zdravlje i sposobnost da vodi državu.

BONUS VIDEO: Joe Biden trips three times while boarding Air Force One

izvor iBalkan.net/ agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more