IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠTA SE DOGAĐA U RS- u: Uniformirani policajci iz Srbije na ulicama bh. gradova, takozvani “Svesrpski sabor” na djelu… (foto, video)

Karan i Dačić saglasili su se da će ovaj memorandum doprinijeti operativnoj saradnji pripadnika dva ministarstva za vrijeme turističke sezone…

BIJELJINA: Regija, Zaniumljivosti, vijesti, subota, 20. 07. 2024… 08: 33… ŠTA SE DOGAĐA U RS- u: Uniformirani policajci iz Srbije na ulicama bh. gradova, takozvani “Svesrpski sabor” na djelu… (foto, video)

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopćilo je da će od ponedjeljka, 22. jula u Banjoj Luci, Foči i Trebinju biti raspoređen po jedan uniformirani policijski službenik i službenik Uprave kriminalističke policije Srbije koji će do 1. septembra raditi zajedno sa kolegama iz bh. entiteta Republika Srpska. 

Na osnovu Memoranduma o saradnji tokom turističke sezone između MUP-ova Srbije i RS-a u istom periodu bit će angažirani policijski službenici MUP-a RS u Beogradu, Novom Sadu i Zlatiboru koje će turisti moći da kontaktiraju.

Građani će kriminalističkog policijskog službenika u Banjoj Luci moći da kontaktiraju putem broja telefona +381 66 878 3223, a uniformisanog policijskog službenika na broj +381 66 878 3224…

Čitaj još:   MANDATAR MILOJKO Spajić, ne želi ČETNIČKOG VOJVODU: Nova crnogorska vlada bez prosrpske i proruske desnice? (foto, video)

Kriminalističkog policijskog službenika u Foči građani mogu da kontaktiraju putem broja telefona +381 66 878 3241, a uniformisanog policijskog službenika na broj +381 66 878 3242.

Broj za kriminalističkog policijskog službenika u Trebinju je +381 66 878 3308, a za uniformisanog policijskog službenika +381 66 878 3240.

Podsjetimo, ministri unutrašnjih poslova bh. entiteta RS i Srbije Siniša Karan i Ivica Dačić potpisali su u Trebinju Memorandum o saradnji dva ministarstva tokom turističke sezone, što je prvi akt realizacije Deklaracije o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda potpisane na Svesrpskom saboru u Beogradu.

Karan i Dačić saglasili su se da će ovaj memorandum doprinijeti operativnoj saradnji pripadnika dva ministarstva za vrijeme turističke sezone…

BONUS VIDEO: Jedan policajac ubijen, drugi teško ozlijeđen u pucnjavi u Loznici

izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more