IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAMA NA KOŠEVU: Sarajevo herojskom borbom eliminisalo Aktobe i prošlo u II pretkolo Konferencijske lige… (foto, video)

Sarajevo je zaslužilo prolaz, imalo je više od igre, kompletan drugi produžetak igralo s igračem manje…

SARAJEVO: Svijet, Sport, vijesti, petak, 19. 07. 2024… 07: 33… DRAMA NA KOŠEVU: Sarajevo herojskom borbom, eliminisalo Aktobe i prošlo u II pretkolo Konferencijske lige… (fot, video)

Nakon regularnih 90 minuta bilo je 1: 2, nakon 120 je rezultat bio 2: 3, a onda je bordo tim slavio boljim izvođenjem penala sa 4: 3…

FK Sarajevo je izborio plasman u 2. pretkolo Konferencijske lige nakon što je eliminisao Aktobe nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.  

Nakon regularnih 90 minuta bilo je 1: 2, nakon 120 je rezultat bio 2: 3, a onda je bordo tim slavio boljim izvođenjem penala sa 4: 3…

Odzvanja pjesma stadionom Koševo nakon što je Sarajevu u trileru nakon boljeg izvođenja penala na startu kvalifikacija za Konferencijsku ligu eliminiralo kazahstanski Aktobe.

Čitaj još:   MILE PROTIV SVIH- MAHAĆE S NJOM IZ HELIKOPTERA: Dodik u ponedjeljak vraća zastavu RS u Sarajevo

Sarajevo je zaslužilo prolaz, imalo je više od igre, kompletan drugi produžetak igralo s igračem manje. 

Već narednog četvrtka u goste na Koševo stiže slovački predstavnik Spartak Trnava. Bit će to nova prilika da navijači ispune najveći bh. stadion…

Plasman u drugo kolo Konferencisjke lige donio je Sarajevu milionsku zaradu. Čak i da ne prođu do trećeg kruga, na konto Bordo kluba će leći 700.000 eura, odnosno 1.350.000 KM.

Izazov je u narednoj rundi još veći, s obzirom na to da bi eliminacija Spartaka donijela Sarajevu zagarantovane prihode od 1.075.000 eura, što je oko dva miliona KM.

BONUS VIDEO: «Сараево» – «Ақтөбе» – 2:3 | п.с.п – 4:3 | Лига Конференций УЕФА

izvor iBalkan.net