IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TORNADO U SJENICI KAO U AMERIČKIM FILMOVIMA: “Samo smo legli, crijepovi su letjeli, prikolicu nosilo 10 metara”… (foto, video)

Nezapamćen tornado pogodio je Sjenicu, a mještani kažu da su takve scene koje su sada vidjeli u svom dvorištu i ispred svoje kuće do sada gledali samo na filmovima.

Na imanju Turkovića u selu Dolići vjetar nevjerovatne jačine pričinio je ogromnu štetu. Krovovi su podignutu, crijepovi su letjeli na sve strane pa su ukućani samo zahvalni Bogu što su svi sačuvali žive glave na ramenima, prenosi Telegraf.rs.

Odjednom se nadvio crni oblak, a onda je počelo da puca i da lupa, da nosi crijepove. Stajao sam sa sinom u dvorištu i samo sam mu rekao da legne na zemlju, jer sam shvatio šta se sprema. Oko nas su svuda padali crijepovi, neku prikolicu vetar je nosio deset metara po dvorištu.

Sve je potrajalo oko dvadeset minuta. Ovo sam do sada viđao samo na filmovima, riječima ne može da se opiše ta kataklizma koju smo doživjeli. Zahvalni smo samo što smo svi živi i zdravi ostali, kaže Munever Turković iz sela Dolići.

Čitaj još:   PLJEVLJA: DRŽAVA MORA DA PLATI ODŠTETU ŠARIĆIMA: 103.000 eura Dušku jer je tri i po godine bio u pritvoru...

U njihovom domaćinstvu pričinjena šteta je ogromna, naročito na novoj kući koja je izgrađena prije nekoliko godina. Krovovi su skoro potpuno uništetni. Oštećeni su i pomoćni objekti koji se nalaze u dvorištu.

Pozvao sam tazbinu oni su mu pritekli u pomoć, kao i članovi bratstva. Podržali su nas i pružili pomoć u ovom teškom trenutku. Koliko je to snažno nevrijeme bilo jasno vam govori da mi nismo imali vremena nigdje da se sklonimo, samo smo legli na zemlju na mjestu na kom smo se nalazili”, dodaje Munever.

Na lice mjesta izašla je i Opštinska komisja koja je sačinila zapisnik o nastaloj šteti, a koji će dalje biti predate Ministarstvu za javna ulaganja.

Turkovići se iskreno nadaju da nadležne institucije neće ostati neme na ovu veliku muku koja ih je zadesila.

BONUS VIDEO: Oluja na Pešteri nosila i traktorske prikolice

izvor: (SB)

Čitaj još:   LIČNI STAVOVI- MILOJKO PANTIĆ: I šta ćemo sad, naša Srbijo? (foto, video)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more