IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO NAKON SUĐENJA Miloradu DODIK: Vrijeđao Majke Srebrenice, žalio se na uslove u Sudu BiH… (foto, video)

Majke Srebrenice su politička organizacija. Komercijalizuju bol. Dpk Srpske majke tuguju za svojim stradalima…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 17. 07. 2024… 17: 33… SARAJEVO NAKON SUĐENJA Miloradu DODIK: Vrijeđao Majke Srebrenice, žalio se na uslove u Sudu BiH… (foto, video)

Na konferenciji su Dodik i njegovi saradnici i advokati komentirali dokazni postupak koji se vodi protiv njega i v.d. direktora Službenog glasnika RS-a Miloša Lukića.

Milorad Dodik i njegovi sateliti, kao i svaki put poslije ročišta u Sudu Bosne i Hercegovine, održali su i danas press konferenciju u Istočnom Sarajevu.

BONUS VIDEO: Milorad Dodik napustio Sud BiH….

Njih dvojica se terete za nepoštivanje odluka visokog predstavnika, a Dodik je i danas ponovio da Christian Schmidt “nije legalno izabran, da on nema pravo donositi odluke, da se radi o politički montiranom procesu”…

Kazao je da “ovaj proces prati hajka koju najčešće vidimo od medija u FBiH koji iznoseći laži motivisani mržnjom svemu što dolazi iz Republike Srpske apsolutno stvaraju hajku”. 

Požalio se i na to što u zgradi Suda BiH nema klime, te da su “dovedeni u potpuno nehumane uvjete da sjede u zatvorenom, blindiranom prostoru”, te kazao da se na taj način “ponižava Republika Srpska”. 

Čitaj još:   BORIS Mugoša: Zna se ko se za šta zalaže na našoj političkoj sceni, nikakvi sporazumi neće zamagliti suštinu... (foto)

Ponovio je poznate floskule u kojima je suđenje sebi predstavio kao suđenje srpskom narodu, govoreći o tome “kako niko od sudija u njegovom predmetu nije Srbin” i slično. 

– Srbi ne mogu očekivati pravdu na Sudu BiH. Ja ne vjerujem u ovo pravosuđe – kazao je.

Dodik je vrijeđao Majke Srebrenice nazivajući ih “isključivo političkom organizacijom”.

– Majke Srebrenice su politička organizacija. Komercijalizuju bol. Srpske majke tuguju za svojim stradalima. A šta imamo s druge strane? Vi mislite da je vaša bol iznad boli bilo koga?

Da Majke Srebrenice imaju dostojanstvo, ne bi to radile. Ušle su u sferu politike, a to je moje polje. One imaju obavezu da vrše pritisak. Minimalizuju srpsku bol- rekao je Dodik.

BONUS VIDEO: Dodik: Tužilaštvo BiH nije uspjelo da dokaže da sam prekršio odluke navodnog visokog predstavnika

izvor Faktor.ba

Čitaj još:   Vic dana Zašto plavuša drži kompjuter na podu???
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more