IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BOGATE NAGRADE ŠPANCIMA NA EURO 2024: Prvak Evrope iz sedam utakmica, sedam pobjeda, jedan produžetak u četvrtfinalu i bez penal- lutrije… (foto, video)

Trijumfom u Berlinu Furija je zaradila bogatu nagradu. Prema informacijama dostupnim na stranicima Evropske fudbalske federacije, za ovaj rezultat od UEFA-e su nagrađeni sa 28,25 miliona eura!

BERLIN: Svijet, Sport, vijesti, utorak, 16, 07. 2024… 08: 12… BOGATE NAGRADE ŠPANCIMA NA EURO 2024: Prvak Evrope iz sedam utakmica, sedam pobjeda, jedan produžetak u četvrtfinalu i bez penal- lutrije… (foto, video)

Ovo je učinak fudbalske reprezentacije Španije koja je sinoć osvojila Evropsko prvenstvo u Njemačkoj savladavši u finalu Englesku sa 2:1 (Nico Williams 47, Mikel Oyarzabal 86 – Cole Palmer 73).

Sedam utakmica, sedam pobjeda, uz jedne produžetke protiv Njemačke u četvrtfinalu i bez penal- lutrije.

Učinak fudbalske reprezentacije Španije koja je osvojila Evropsko prvenstvo u Njemačkoj savladavši u finalu Englesku sa 2: 1 (Nico Williams 47, Mikel Oyarzabal 86 – Cole Palmer 73).

Špancima su tako postali najtrofejnija fudbalska nacija sa četiri naslova prvaka, ostavivši iza sebe Njemačku sa tri titule.

Sa trijumfom u Berlinu Furija je zaradila bogatu nagradu. Prema informacijama dostupnim na brojnim stranicima Evropske fudbalske federacije, za ovaj rezultat od UEFA- e su nagrađeni sa 28,25 miliona eura!

Čitaj još:   STIŽE PRAVA ZIMA: Danas obilan snijeg i ledena kiša sve do... (foto)

To je naime maksimalni iznos koji je jedna reprezentacija mogla dobiti, a preduvjet je bio da upiše maksimalan učinak u grupnoj fazi.

Plasmanom na završni turnir dobili su 9,25 miliona eura, a za tri pobjede u grupi dobnili su bonus od tri miliona eura. Za plasman u osminu finala nagrađeni su sa dodatnih 1,5 milion eura. Prolazak u četvrtfinale donio im je još 2,5 miliona eura, u polufinale četiri miliona eura, a pobjeda u finalu vrijedna je osam miliona eura.

Fudbalski savez Španije i reprezentativci Furije prije turnira u Njemačkoj dogovorili su da 30 posto zarade ide igračima španskog tima, a u slučaju osvajanja Eura dogovoreno je da će fudbaleri dobiti 40 posto nagradnog fonda.

To znači da će svaki igrač i članovi stručnog štaba dobiti otprilike po 400.000 eura. Dio bonusa bi trebao biti podijeljen i zaposlenim u FS Španije koji su pratili selekciju tokom turnira u Njemačkoj.

Bonus video: EURO 2024 Final | İspanya – İngiltere (Özet) X MediaMarkt

izvor iBalkan.net/ agencije

Čitaj još:   HIT na mrežama- VUČIĆ se javno pojavio sa SUPRUGOM: Komentari za njegovo držanje,"Pa, ne tako mlohavo! K'o drvena Marija si" (foto, video)
Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more