IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

LONDON- IZOSTALA DRAMA: Furiozni CARLOS Alcaraz deklasirao NOVAKA Đokovića i osvojio Wimbledon… (foto, video)

Španski teniser Carlos Alcaraz (ATP:3) osvojio je Wimbledon drugu godinu zaredom nakon što je u finalu deklasirao Novaka Đokovića (ATP:2) rezultatom 3: 0 u setovima (6: 2, 6: 2, 7: 6)...

LONDON: Svijet, Sport, vijesti, nedelja, 14, 07. 2024… 16: 12… LONDON- IZOSTALA DRAMA: Furiozni CARLOS Alcaraz deklasirao NOVAKA Đokovića i osvojio Wimbledon… (foto, video)

U finalu koje je trajalo malo više od dva sata, viđena je nezapamćena dominacija mladog Španca. U prva dva seta Alcaraz je napravio dupli break i brzo došao do ogromne prednosti, dok je Đoković u trećem setu pružio daleko bolji otpor, spasivši i tri vezane meč lopte, ali nedovoljno za danas izvanrednog Alcaraza.

Bio je to njihov šesti zvanični međusobni meč, a sada je skor izjednačen i obojica tenisera imaju po tri pobjede.

Njih dvojica su se sastali i u finalu Wimbledona i prošle godine kada je Španac u spektakularnom meču pobijedio Srbijanca rezultatom 3: 2, bilo je po setovima, 1: 6, 7: 6 (6), 6: 1, 3: 6, 6: 4 te tako stigao do svoje, u to vrijeme, druge Grand Slam titule.

Čitaj još:   NOSILAC LISTE URA LUKA Rakčević: DRITANOV POLTRON, vječiti student, vozio šefa na sastanak...

Alcaraz sada ima četri osvojena Grand Slama dok je Đoković najuspješniji u historiji tenisa sa 24 osvojena naslova.

Đoković je sedam puta osvajao Wimbledon i ponovo je propustio priliku izjednačiti rekord Rogera Federera koji je osvojio osam titula.

Finale Wimbledona iz seta u set:

Đoković- Alcaraz 2: 6, 2: 6, 6: 7

Njih dvojica su se sastali i u finalu Wimbledona i prošle godine kada je Španac u spektakularnom meču pobijedio Srbijanca rezultatom 3: 2, bilo je po setovima, 1:6, 7:6 (6), 6:1, 3:6, 6:4 te tako stigao do svoje, u to vrijeme, druge Grand Slam titule.

BONUS VIDEO. Carlos Alcaraz v Novak Djokovic | The Rematch | Wimbledon 2024

izvor iBalkan.net/ Klix.ba/ agencije aa

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more