IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KO BI SE OVOME NADAO: Nastavljaju se paklene vrućine, danas do 41 C, vrijeme za vikend… (foto)

Dodatni porast temperaturnih vrijednosti uzrokovat će jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika. Moguće su meteopatske reakcije u vidu malaksalosti, glavobolje, promjene raspoloženja, dekoncentracije…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti. vijesti, petak, 12, 07. 2024… 09: 12… KO BI SE OVOME NADAO: Nastavljaju se paklene vrućine, danas do 41 C, vrijeme za vikend… (foto)

Danas sunčano i vruće uz malu do umjerenu oblačnost.

Poslijepodne su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnja temperatura zraka od 19 do 25, na jugu i lokalno sjeveru do 28, a dnevna od 34 do 39, na jugu do 41 stepn Celzijusa.

U Sarajevu sunčano i vruće. Poslijepodne umjeren porast naoblake može uvjetovati lokalni pljusak. Jutarnja temperatura oko 21, a dnevna oko 36 stepeni Celzijusa.

Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Dodatni porast temperaturnih vrijednosti uzrokovat će jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika. Moguće su meteopatske reakcije u vidu malaksalosti, glavobolje, promjene raspoloženja, dekoncentracije.

S obzirom da će vrijednosti UV indeksa biti vrlo visoke, neophodno je izbjegavati duže boravke na otvorenom i izlaganje suncu, naročito osobe sa kardiovaskularnim problemima, te rizične grupe poput starijih, djece i trudnica. Nemogućnost adekvatnog odmora usljed manjka svježine u noći, dodatno će pogoršavati opću sliku.

Čitaj još:   ALARM I UZBUNA u Sarajevu haotično,više zaraženih nego u cijeloj Sloveniji, situacija je ... (foto i video)

U subotu sunčano i vruće. Poslijepodne na krajnjem sjeveroistoku Bosne je moguć lokalni pljusak. Vjetar slab, u većem dijelu zemlje, jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 20 do 26, na jugu i lokalno sjeveru do 28, a dnevna od 34 do 42 stepena Celzijusa.

U nedjelju sunčano i vruće uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne lokalni pljuskovi su mogući u centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 20 do 26, na jugu do 28, a dnevna od 32 do 38, na jugu do 41 stepen Celzijusa.

U ponedjeljak sunčano i vruće uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne u Bosni su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab u Hercegovini uglavnom jugozapadni, a u ostalim područjima istočni i sjeveroistočni.

Jutarnja temperatura zraka od 20 do 26, na jugu do 28, a dnevna od 33 do 38, na jugu 41 stepen Celzijusa.

Čitaj još:   KO BI SE OVOME NADAO: Vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana... (foto)

IZVOR iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more