IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS DRUGO POLUFINALE EURO 2024: Bogat fudbalski dan, Engleska i Nizozemska (Holandija) u Dortmundu love vizu za Berlin… (foto, video)

U okviru polufinala Evropskog prvenstva. Snage će odmjeriti Englezi i Holanđani (Nizozemci)…

DORTMUND: Svijet, Sport, vijesti, srijeda, 10, 07. 2024… 08: 12… DANAS DRUGO POLUFINALE EURO 2024: Bogat fudbalski dan, Engleska i Nizozemska (Holandija) u Dortmundu love vizu za Berlin… (foto, video)

Kao što smo u naslovu već istakli, 10. juli 2024. godine donosi nam izuzetno bogat dan na fudbalskim terenima kako u mnogim zemljm zemljama u Regionu, tako i u Evropi…

U terminu od 21 sat istinski spektakl, ali u okviru polufinala Evropskog prvenstva. Snage će odmjeriti Englezi i Holanđani.

Pobjednik ovog duela će 14. jula, u nedjelju, za titulu evropskog prvaka igrati protiv Španije koja je bila bolja od Francuske s 2: 1.

Mogu li Englezi do drugog uzastopnog finala EURO- a? Da bi došli do Berlina, Englezi će vizu za put do njemačke prijestolnice morati tražiti protiv Nizozemske (Holandije)…

Ove dvije selekcije suočit će se u večerašnjem drugom polufinalnom meču Evropskog prvenstva. U finalu ih čeka Španija koja je u utorak sa 2: 1 savladala Francusku.


Engleska je do polufinala došla osvajanjem prve pozicije u grupi sa Srbijom, Slovenijom i Danskom, potom je u osmini finala uslijedio dramatičan preokret protiv Slovačke. Englezi su bili blizu ispadanja, spasio ih je gol Bellinghama u petoj minuti nadoknade, a Slovaci su pali u produžecima. U četvrtfinalu je Engleska raspucavanjem penala izbacila Švicarsku

Čitaj još:   DAMIR Šehović: Đukanovićevom pobjedom, Crna Gora će se vratiti sebi, pripremamo se za parlamentarne izbore... (foto)

Nizozemska je stigla do prvog polufinala na velikom turniru prvi put nakon EURO-a 2004. Mučili su se u grupi, a onda su u osmini finala razbili Rumuniju sa 3:0. U četvrtfinalu su Nizozemci pokazali karakter i preokretom savladali Tursku 2: 1.

Ovo će biti četvrti okršaj Engleske i Nizozemske na velikim takmičenjima. Obje selekcije imaju po jednu pobjedu, a jedan duel završen je remijem. Vrijedi izdvojiti i sudar iz polufinala Lige nacija 2019. kada je Nizozemska poslije produžetaka slavila sa 3: 1.

Njemački sudija Felix Zwayer bit će na centru u Dortmundu.

Danas će i dva bh. predstavnika, Velež i Borac, započet će svoju evropsku avanturu ovog ljeta.

Rođeni će od 20 sati na Grbavici u Sarajevu ugostiti ekipu Intera iz Andore u okviru 1. pretkola Konferencijske lige.

Mostarci prepuni optimizma ne sumnjaju u pobjedu na ovoj utakmici.

“Znamo da smo Velež i prolazak mora biti imperativ. Svi moraju igrati na maksimumu. Moramo respektovati protivnika, šanse su 50-50 i to moramo reći, jer ni sami ne znamo gdje trenutno stojimo jer smo kratko na okupu. Sutra ću tek dobiti puno odgovora kakva je ekipa u stvari”, rekao je trener Rođenih Damir Čanadi.

Sat vremena kasnije u Banja Luci, Borac će dočekati albansku Egnatiju, ali u 1. pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka.

Čitaj još:   AMMAR Borančić: Građani ovakvom raspodjelom mandata poslali poruku da se moramo dogovarati, NOVA VLADA NEĆE BRZO... (foto)

Bh. prvak će tako imati priliku eventualnim prolaskom da sebi otvori mnoga vrata na eurosceni i osigura dvomeč sa grčkim velikanom PAOK- om…

BONUS VIDEO: MOJA PROGNOZA POLUFINALA EURO 2024!

izvor iBalkan.net/ UNA,ba/ Agencije AA

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more