IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ENGLESKA u DUESSELDORFU poslije penala protiv ŠVICARSKE provukla se u polufinale EURO 2024… (foto, video)

Reprezentacija Engleske se plasirala u polufinale Evropskog prvenstva u Njemačkoj i to nakon što je u penal drami savladala selekciju Švicarske…

DUESSELDORF: Svijet, Sport, vijesti, subota, 06, 07. 2024… 11: 12… ENGLESKA u DUESSELDORFU poslije penala protiv ŠVICARSKE provukla se u polufinale EURO 2024… (foto, video)

Engleska nakon boljeg izvođenja penala u polufinalu EURO 2024… Regularni tok utakmice završen je rezultatom 1:1. Strijelac za Švicarsku bio je Embolo, dok je za Englesku pogodio Saka. Golova u produžecima nije bilo pa je prolazak u polufinale odlučilo izvođenje jedanaesteraca- 5:3…

Prvo poluvrijeme nam nije pružilo nogomet kakav smo očekivali, a najbolju šansu smo vidjeli u 45. minuti susreta. Saka je nadmudrio Aebischera i uposlio Mainooa, ali je Xhaka u posljednji trenutak intervenisao ispred veznjaka Uniteda i spasio Švicarsku.

U nastavku se Švicarska oslobodila te zaigrala onako kako je igrala dosad na Euru pa su zaprijetili preko Embola i Aebischera, no promjene rezultata nije bilo.

Bolja igra Švicarske se isplatila u 75. minuti susreta kada su i postigli vodeći gol na susretu. Schar je uposlio Ndoyea koji je ubacio u sredinu, a Embolo uz pomoć loše reakcije odbrane Engleske pogađa mrežu Pickforda.

Čitaj još:   Vučić stiže u Priboj zbog uznemiravanja BOŠNJAKA

Englezi su do kraja pokušali doći do gola, a u tome su uspjeli u 80. minuti susreta. Saka je ušao s desne strane u sredinu i majstorski pogodio mrežu Sommera.

Do kraja regularnog dijela susreta Engleska je bila konkretnija, ali nije uspjela savladati Sommera drugi put pa je susret otišao u dodatnih 30 minuta.

Tamo smo vidjeli odličan pokušaj Ricea kojeg je zaustavio golman Švicarske da bi u finišu drugog produžetka Shaqiri pogodio prečku iz kornera. Do kraja je ostalo 1:1 pa se pristupilo izvođenju kaznenih udaraca.

U raspucavanju sa jedanaest metara uspješnija je bila selekcija Engleske koja će u polufinalu igrati sa boljim iz večerašnjeg meča četvrtfinala između Nizozemske i Turske.

SASTAVI:

ENGLESKA: Pickford – Walker, Stones, Konsa – Trippier, Mainoo, Rice, Saka – Bellingham, Foden; Kane

ŠVICARSKA: Sommer – Schär, Akanji, Rodriguez – Rieder, Freuler, Xhaka, Aebischer – Ndoye, Vargas, Embolo…

Rezultat i strijelci:

Engleska- Švicarska 6:5 (Saka 80'/ Embolo 75’) (nakon izvođenja jedanaesteraca)

BONUS VIDEO: England vs Switzerland 1-1 Pen 5-3- All Goals & Highlights – Euro 2024

Čitaj još:   DRITAN omogućio da BOŠNJACI u CRNOJ GORI Ponovo postanu GRADJANI DRUGOG REDA...

izvor iBalkan.net/ agencije aa

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more