IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA U ZVORNIKU I PODRINJU: Na ahiret preselio SEAD Kopić- Veliki čovjek i prijatelj svih izbjeglica iz BiH… (foto)

Prestalo da kuca srce SEADA Kopić, dugo godina radio u federalnom ministarstvu za raseljene osobe i izbjeglice…

Dugogodišnji uposlenik Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica te pomoćnik ministra Sead Kopić, preminuo je nakon duge borbe s teškom bolesti.

Ova vijest rastužila je mnoge u Bosni i Hercegovini, posebno građane Podrinja kojima je on pomagao najviše u povratku na svoja ognjišta.

Kopić je preminuo u 57. godini, a iza njega su ostali otac, supruga, sin i kćerka, te mnogoborjna rodbina, kolege i prijatelji.

Dženaza će biti obavljena 6. jula odmah poslije ikindije namaza na mzeraju u Capardama, a tevhid će biti proučen u isto vrijeme u mketeb Caparde.

 Sead Kopić rođen je i odrastao u naselju Caparde, učesnik je brojnih projekata prilikom povratka Bošnjaka na teritoriji opštine Osmaci i cijelog Podrinja. Nakon imenovanja Edina Ramića za ministra u Vladi FBiH, prvo imenovanje i izbor za saradnika ministra Ramića bio je upravo rahmetli Sead Kopić.

Mnogobrojni korisnici projekata federalnog ministarstva imalo je sreće da upozna ovog profesionalca koji je uvijek i u svakoj prilici izlazio aplikantima koji su bili u potrebi, bez obzira da li se radilo o pojedincu ili zajednici.

Nažalost, Kopić je posljednjih godina vodio veliku borbu sa opakom bolesti koja ga je spriječila da nastavi rad na projektima ovog ministarstva. Svi koji su imali priliku upoznati  Kopića i sarađivati, reći će riječi hvale i opisati kao pravog profesionalca kada govore o Seadu Kopiću. Preminuo je u 56.godini života.

Čitaj još:   BUDVA: Zapaljena crnogorska zastava, policija traga za počiniocima... (foto)

Riječi nakon prerane smrti Seada Kopića uputio je i Edin Ramić:

Rahmet plemenitoj duši prijatelju, pomoćniku i najbližem saradniku tokom mog ministarskog mandata. Svi projekti iz oblasti održivog povratka prošli su kroz sektor ovog tihog i vrijednog čovjeka, te na taj način doprinosili poboljšanju uslova života za mnoge povratnike.

Boga molim da Seada nagradi za sva učinjena djela i podari mu lijepi Dzenet, a porodici, prijateljima i saradnicima sabur.

Preminuo Sead Kopić iz Capardi, dugogodišnji uposlenik federalnog ministarstva za povratak

Autor je i koautor više stručnih i naučnih radova. Posjeduje certifikat Svjetske banke za izradu općinskih budžeta, položen stručni ispit za rad u organima državne uprave. Učestvovao na brojnim međunarodnim naučnim i stručnim konferencijama.

Od 2000. do 2003. godine radio kao načelnik za opću upravu Općine Osmaci, od 2003. do 2004. bio načelnik za privredu i finansije, a od 2004. do 2006. načelnik Općine Osmaci. Od 2006. do 2010. godine bio je delegat i šef Kluba u Vijeću naroda Republike Srpske, a od 2010. do 2014. radio kao savjetnik člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

Čitaj još:   Recep Tayyip ERDOGAN: Binyamin NETANYAHU je "Firer današnjice", barbarstvo doseže genocid nad Palestincima... (foto, video)

Od 2014. godine do preuzimanja dužnosti ministra u Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica obavljao je funkciju poslanika u NS RS…

IZVOR portal Zvornički ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

SAMO DA NAM BUDE VEDRO! Očekuje nas fenomenalan NEBESKI SPEKTAKL!!!

Kiša takozvanih Perseida, odnosno meteorskih rojeva, specifična je po meteorima Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more