IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVO IZNENAĐENJE ZA JULI: Danas umjereno do pretežno oblačno, ali vrijeme u narednih 15 dana izazov je i za meteorologe… (foto)

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 23 stepena Celzijusa…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, petak, 05, 07. 2024… 07: 12… NOVO IZNENAĐENJE ZA JULI: Danas umjereno do pretežno oblačno, ali vrijeme u narednih 15 dana izazoje je i za meteorologe… (foto)

Nakon stabilnog, sunčanog i iznadprosječno toplog vikenda, u noći sa ponedjeljka na utorak Bosnu i Hercegovinu zahvatiće naoblačenje i kiša, ponegdje i u obliku izraženijih pljuskova s grmljavinom.

Uz padavine doći će do osvježenja u vidu osjetnijeg pada dnevne temperature zraka. Od srijede, izgledna je postepena stabilizacija vremenskih prilika, praćena vedrim nebom i porastom temperature.

Slabe padavine, nisu isključene u popodnevnim satima u centralnim područjima zemlje do kraja radne sedmice. U dane vikenda preovladavaće pretežno sunčano i stabilno vrijeme.

U centralnim dijelovima zemlje zadržat će se jutarnja svježina…

Na području Bosne preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme, dok je u Hercegovini pretežno sunčano, javlja Anadolu.

Više oblačnosti ima na istoku Hercegovine.

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Rijetko može pasti malo kiše od sredinedana prema poslijepodnevnim satima. U Hercegovini sunčanije uz umjerenu oblačnost.

Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27, na jugu zemlje do 30 stepeni Celzijusa.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 3. februar 2023. godine

Danas će u Sarajevu biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 23 stepena Celzijusa.

U petak i u dane vikenda u Bosni i Hercegovini izgledno je pretežno sunčano vrijeme. U centralnim dijelovima zemlje zadržaće se jutarnja svježina, a preko dana toplije s temperaturama zraka iznad trideset stepeni. Početkom naredne sedmice vedro i još toplije. U srijedu (10. jula) u poslijepodnevnim satima mogući su lokalni pljuskovi, a od četvrtka i dalje sunčano sa temperaturama iznad prosjeka uz rijetke pljuskove u centralnim i sjevernim područjima zemlje.

Minimalne temperature zraka u varirat će između 11°C i 16°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 20°C. Najviše dnevne temperature uglavnom između 27°C i 32°C, na jugu do 34°C. Početkom sljedeće sedmice maksimalne temperature do 36°C.

U periodu od 13. do 18 jula preovladaveće pretežno sunčano, ali ne i posve stabilno. Povremeno može biti mjestimične kiše u obliku kraćeg pljuska.

Jutarnja temperatura u Bosni uglavnom između 15°C i 20°C, u Hercegovini do 22°C. Najviša dnevna temperatura od 24°C do 30°C, jugu zemlje do 33°C.

subota 06.07.2024.
Sunčano i stabilno vrijeme pozitivno će djelovati na većinu populacije. Prijepodnevni sati će biti ugodniji, dok bi u nastavku dana visoke temperature i vrućina mogli uzrokovati nešto izraženije tegobe kod osjetljivih osoba. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti u toplijem dijelu dana i posvetiti pažnju zaštiti od sunca.

Čitaj još:   TUZI grad u izolaciji: Sve više volontera i donatora nude pomoć... (foto)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more