IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

LJUBOMIR Filipović: Ko je Četnik iz Staroga Bara? (foto)

Ako odete u Stari Bar i prošetate Starobarskom čaršijom, kada se ista lomi kod bedema, odmah iznad konobe Kaldrma koju svima preporučujem, nalazi se štand čovjeka koji je dizajniran da provocira…

BAR- PODGORICA: Crna Gora, Kolumna, vijesti, srijeda, 03, 07. 2024… 12: 12… LJUBOMIR Filipović: Ko je Četnik iz Staroga Bara? (foto)

Dobro jutro! Nekoliko dana internetom kruže slike štanda, prodavnice iz Staroga Bara, u kojoj se pored ulja i džemova prodaju i slike sa četničkim simbolima i glavama Radovana Karadžića i Ratka Mladića. Ko je čovjek koji drži ovaj štand i zašto mu se godinama dozvoljava da to radi?

Kliknite ovđe da se uključite u našu viber grupu, u kojoj vas iz časa u čas uživo obavještavamo o novostima i direktno odgovaramo na vaša pitanja.

Ko je četnik iz Staroga Bara?

Ako odete u Stari Bar i prošetate Starobarskom čaršijom, kada se ista lomi kod bedema, odmah iznad konobe Kaldrma koju svima preporučujem, nalazi se štand čovjeka koji je dizajniran da provocira. I vjerujte da nikad nisam čuo od Starobarana muslimana da se žale na njega, ali on i dalje provocira. Prvo što sam svojim ušima čuo kako ih pozdravlja sa “mer’aba”, onda kada tokom ezana sa obližnjih džamija, isti gospodin pušta četničke pjesme, itd itd.

Na kući mu visi sijaset zastava i na vrhu ogromna srpska trobojka.

Stari Bar je multietnička sredina, ali je i centar najžešćeg djelovanja rusko-srpske propagande. Da Bog oprosti, od izgradnje diznilend crkve svetoga Vladimira, do litija i lokalnih vitezova se ne može živjeti, kao da je u gradu ista vlast kao u Budvi, a nije.

Čitaj još:   LJUBOMIR Filipović: Udario Miki na Jakova... (foto)

Ovaj trgovac se ponaša isto godinama, ali se u zadnje vrijeme osilio i provocira bez pardona. Ovo zadnje sa ratnim zločincima je svima upalo u oči.

Ko zna koliko bi ga još i starobarani i Barani trpjeli da mediji ove fotografije nisu objavili.

Problem je što mi potpuno zapostavljamo činjenicu da je u Crnoj Gori na djelu žestoka radikalizacija pravoslavnog i srpskog stanovništva. Radikalizacija koja se sprovodi u Srbiji, Bosni i preliva se u Crnu Goru. Što očekivati od Vučićevog režima koji predstavlja kontinuitet sa Miloševićevim režimom.

Sve ovo što se dešava sa Srbijom i Srbima u regionu počelo je povratkom Aleksandra Vučića na vlast i to svima treba da bude jasno.

Kolumnistkinja CdM-a Valentina Ostojić je genijalno primjetila na tviteru prije neki dan da je njoj kao mladoj osobi totalno nerelevantna priča o “30 godina DPS-a” kada ona više od pola svog politički aktivnog života ima DF na vlasti. U Budvi u gradu u kome ja živim djeca koja su se rodila 2016. godine, dakle godine kada DF sa partnerima preuzima vlast, već idu u školu i ove godine pune osam godina. U ovom gradu je DPS vladao kraće nego drugi.

Otrijeznimo se i registrujmo problem. Na vlasti nam je radikalno desna, ultra-nacionalistička srpska stranka koja ima gradonačelnike u nekoliko gradova, koja radi direktno za interese režima u Beogradu i posredno onaj u Moskvi. Cilj ovih potonjih je da podstiču međuetničke tenzije i sukobe i stvaraju haos. Krajnji cilj je zaustavljanje Crne Gore na putu ka EU, dok Mišel pravi ćevape sa Vučićem u Beogradu.

Čitaj još:   LjUBU Filipoviću prijete smrću: Ako te đe sretnem ima glavu da ti prospem...

Osim ovoga četnika iz Bara, okrenite se oko sebe, pogledajte ulice u Budvi, gužve u saobraćaju, smeće u Podgorici. Sve je to posljedica političke nestabilnosti i nekompetetnosti javne uprave. I posredno je rezultat djelovanja snaga koje znaju zašto politički destabilizuju Crnu Goru.

Toliko za danas. Ugodan ostatak dana želimo.

S poštovanjem,

Ljubomir Filipović, analitičar i kolumnista CdM-a

(Mišljenja i stavovi kolumnista nisu nužno stavovi redakcije CdM- a)

izvor CdM,me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more