IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Dvije osobe poginule u nevremenu u Crnoj Gori: Radnik u Baru, i osoba na golf- terenu kod Tivta, stradale su u olujnoj kiši i jakom vjetru… (foto, video)

Radnik na gradilištu u Baru, gradu na crnogorskoj obali, i jedna osoba na golf- terenu na poluotoku Luštica kod Tivta stradali su u nevremnu koje je u utorak pogodilo Crnu Goru…

BAR: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, utorak, 02, 07. 2024… 17: 12… Dvije osobe poginule u nevremenu u Crnoj Gori: Radnik u Baru, i osoba na golf- terenu kod Tivta, stradale su u olujnoj kiši i jakom vjetru… (foto, video)

Dvije osobe stradale su u jakom nevremenu koje je u utorak ujutru pogodilo Crnu Goru, dok prvi izvještaji navode da je u barskoj luci i nekoliko primorskih gradova vjetar napravio veliku materijalnu štetu, saopštili su zvaničnici.

U jakom nevremenu koje je danas pogodilo Crnu Goru poginule su dvije osobe. U Čanju je poginuo turski državljanin kada se od jake oluje srušio kran. Jedna osoba je stradala od udara groma na Luštici na golf terenu Luštica Bay, saopšteno je agenciji MINA iz Operativno-komunikaciono centra (OKC) Uprave policije.

BONUS VIDEO: Haos u Podgorici kiša paralisala grad…

Na snimcima koji su objavljeni na društvenim mrežama  vidi se da su obilne padavine zadale su uglavnom probleme u saobraćaju, a u više gradova ulice su poplavljene. Snimci su iz Podgorice, Budve, Bara, Bogetića…

Kako je priopćila crnogorska policija, radnik na kranu gradilišta u barskom naselju Čanj stradao je kada je jak vjetar oborio kran na kojem je bio angažiran. Jaka kiša i orkanski udari vjetar pogodili su prijepodne Bar.

Čitaj još:   CRNA GORA BRUJI O INCIDENTU: Krivokapić vraćen sa granice... (video)

Također, kako prenose crnogorski mediji, zbog jakog vjetra u u Luci Bar su pale velike dizalice, tzv. mostovi. Prema prvim, neslužbenim podacima portala Bar Info, jedna osoba zadobila je lakše ozljede, a materijalna šteta u samoj Luci je velika.

Podgoričke Vijesti javile su da je D.P. (60) iz Tivta stradao na gradilištu golf-terena na Luštici. Navodi se da je stradali bio zaposlen u Luštica Bayu, dok se spekulira da je stradao od udara groma.

Nevrijeme nije zaobišlo ni crnogorsku prijestolnicu turizma Budvu i glavni grad Podgoricu.

U centru Budve, kako javljaju lokalni medije, ulice su bile poplavljene, a i pojedine podzemne garaže.

U Podgorici jak vjetar obarao je drveće i lomio granje, koje je padalo po cestama.

Oko 13 sati vremenska situacija u Crnoj Gori se stabilizirala.

Prema najavama meteorologa danas će u Crnoj Gori biti umjereno do potpuno oblačno i nestabilno vrijeme, povremeno kiša, pljuskovi i grmljavina.

Podgorica (Foto: Patrola CG)
Podgorica (Foto: Patrola CG)

“Očekuju se uglavnom umjerene do obilne padavine, a lokalno su moguće i vremenske nepogode. Vjetar umjeren do jak južnih smjerova, a tokom noći sjeverni”, saošteno je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od 14 do 25, a najviša dnevna od 18 do 29 stepeni C…

Čitaj još:   VRIJEME KOJE NAS OČEKUJE: Ide blagi rast temparature... (foto)
Kod Splendida (Foto: Patrola CG)
Kod Splendida (Foto: Patrola CG)

I u Podgorici se očekuje umjereno do pretežno oblačno, povremeno kiša, pljuskovi i grmljavina.

BONUS VIDEO: Bar nevrijeme

izvor CdM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more