IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PDP dobio mandat Centralne izborne komisije BiH: Kreću u rušenje Vijeća ministara BiH, ZUKAN Helez bi mogao biti prva meta? (foto)

O očekivanjima i mogućim scenarijima na političkoj prije izvlačenja razgovarali smo sa Nenadom Vukovićem koji je najavio da će probati “srušiti” Vijeće ministara...

SARAJEVO- BANJA LUKA: Regija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 01, 07. 2024… 12: 12… PDP dobio mandat Centralne izborne komisije BiH: Kreću u rušenje Vijeća ministara BiH, ZUKAN Helez bi mogao biti prva meta? (foto)

Nakon što je održano žrijebanje za petog delegata u Klubu Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine koji je pripao PDP- u, sve nas zanima koje će poteze vući. 

N1

Nakon što je održano žrijebanje za petog delegata u Klubu Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine koji je pripao PDP-u, sve nas zanima koje će poteze vući. O očekivanjima i mogućim scenarijima na političkoj prije izvlačenja razgovarali smo sa Nenadom Vukovićem koji je najavio da će probati “srušiti” Vijeće ministara.

Vuković je kazao da će opozicija nastojati da što prije razriješi trenutni sastav Vijeća ministara BiH.

“Nas prije svega interesuje tema da se razriješi ovaj najgori saziv Vijeća ministara BiH. Smatramo da je to zaista najlošija ekipa sa puno problematičnih imena ministara i sa jedne i druge strane. Zbog toga što treba da postoji adekvatan broj glasova i u Predstavničkom i Domu naroda za razrješenje zato je i bitan ovaj delegat koji će se birati u ponedjeljak. Postoji procedura koja nalaže koliko glasova iz kojeg naroda treba da ima u Domu naroda da bi prošla neka odluka i u ovoj trenutnoj situaciji je nemoguće smijeniti trenutno Vijeće ministara, a ako mi dobijemo delegata onda će on biti smjenjiv. Ne želim da pogrešno budemo shvaćeni da odmah želimo biti u ministarskim pozicijama već želimo da se smijene jer loše rade”, ustvrdio je.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 18. oktobar 2022. godine

Vuković se osvrnuo na ministra odbrane BiH Zukana Heleza iz Vijeća ministara za kojeg je rekao da ima previše militantan (ratni) nastup.

“To je pretjerano militantno izražavanje u javnom prostoru kao da smo u poluratnom stanju. To je jedna neartikulisana ratna priča koja unosi nemir u građane. Vjerovatno te sve izjave imaju neki politički cilj, ali su one veoma neodmjerene i neozbiljne”, poručio je, između ostalog, Vuković.

izvor N1.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more