IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANDRIJA Nikolić (DPS) traži objašnjenje zašto je ŠARL Mišel otkazao posjetu Crnoj Gori, ANDRIJA Mandić: Pitajte predsjednika… (foto, video)

Poslanik DPS Andrija Nikolić rekao je da bi bilo korektno da ga je predsjednik Skupštine Andrija Mandić obavijestio zašto je possjeta Šarla Mišela odložena. 

-U medijima smo pročitali da je to zbog usvajanja Rezolucije o Jasenovcu. Dakle, mi danas nemamo samo izolovanog predsjednika Parlamenta, negos smo dobili i izolovanog premijera – rekao je Nikolić na početku današnjeg zasijedanja Parlamenta. 

Rekao je da posle dva dana imamo posledice usvajanja Rezolucije.

Mandić je rekao da je Mišel trebao da dođe na poziv predsjednika Crne Gore, a ne na poziv premijera ili predsjednika Skupštine. 

-Imali smo obavještenje da bi želio da se obrati parlamentu. Mi smo to prihvatili i rekli da nam to predstavlja čast. Nismo mi pozvali Mišela niti smo mu mi bili domaćini, pozvao ga je predsjednik države- Ja ne znam zašto je otkazana posjeta, to zna onaj koji ga je pozvao u Crnu Goru – dodao je Mandić. 

Kazao je da mu (Mišelu)  žele sve najbolje, da je on prijatelj Crne Gore ali da ne ulazi u detalje, koji, kako je rekao, mogu samo da budu spekulacije medija. 

Poslanik GP URA Miloš Konatar rekao je da je otkazivanje posjete Mišela, odnos koji je pokazao prema instituciji na čijem je čelu Mandić i prema premijeru. 

Čitaj još:   U Kabinetu ANDRIJU Mandića sve po starom: Novi sastanak– stara trobojka, šta to bješe poštovanje države? (foto)

-Odgovornost treba da ponesu kolege poslanici, koji su pozdržali ono što su vaše aktivnosti i vaš plan. Dobro je što će predsjednik sa Mišelom razgovarati u Briselu, ali nije dobro što je predsjednik Savjeta EU, odbio da se sastane sa vama i premijerom- rekao je Konatar. 

Rekao je da će GP URA doći na sjednicu zakazanu u srijedu. Međutim, Mandić je rekao da te sjednice neće biti. 

Mandić je rekao da, ako je već, otkazan dolazak Mišela, “misli da je glupo da se sastajemo ovdje”.

-Neće biti sjednice, jer gost zbog kojeg smo zakazali sjednicu neće biti tu. Da se mi skupljamo u parlamentu, zbog gosta koji treba da se obrati, a gost nas obavijestio da neće doći…

Nije tačno, da je on tražio da se obrati parlament, nego je njegov domaćin, predsjednik Crne Gore, predložio da se obrati parlament i državni protokol pitao da zakažemo sjednicu na kojoj bi se on obratio – kazao je Mandić. 

Konatar je rekao da ne postoji mogućnost da otkaže sjednicu, nego je, kako je rekao, mora otvoriti i zatvoriti. 

Čitaj još:   VULINU i vojnoj delegaciji iz Srbije ZABRANJEN ulaz u CRNU GORU...

izvor: pobjeda.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more