IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JUTRO NAS NE SMIJE ZAVARATI: U popodnevnim satima pljuskovi i grmljavina, vrijeme koje će biti kod nas do četvrtka… (foto)

Vrijeme će se postepeno pogoršavati. Nakon svježijeg i ugodnijeg prijepodneva, vrućina i nadolazeća promjena vremena će kod hroničnih bolesnika uzrokovati jačanje tegoba u drugom dijelu dana…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 01, 07. 2024… 09: 12… JUTRO NAS NE SMIJE ZAVARATI: U popodnevnim satima pljuskovi i grmljavina, vrijeme koje će biti kod nas do četvrtka… (foto)

Donosimo vam prognozu Federalnog hidrometeorološkog zavoda za ponedjeljak…

U regionu jugoistoka Evrope i na Balkanu danas pretežno sunčano prijepodne. U poslijepodnevnim i večernjim satima u Bosni se očekuju pljuskovi i grmljavina koji će se tokom noći na utorak proširiti i na Hercegovinu, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar slab do umjerene jačine većinom jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog smjera. Uz grmljavinske oblake će biti i jačih udara vjetra.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu zemlje do 25. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu sunčano uz umjerenu oblačnost. Padavine se očekuju u noći na utorak. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 18. Najviša dnevna temperatura zraka oko 34 stepena Celzijusa.

Opća slika postepeno će se pogoršavati. Nakon svježijeg i ugodnijeg prijepodneva, vrućina i nadolazeća promjena vremena će kod hroničnih bolesnika uzrokovati jačanje tegoba u drugom dijelu dana.

Čitaj još:   Vic Dana Stoje TRI bijelca i zezaju crnca...

Od meteopatskih reakcija moguće su glavobolja, nervoza, reumatski i bolovi na mjestima povreda, malaksalost. Poželjno je umanjiti aktivnosti. U noći na utorak, sa padavinama slijedi djelimično olakšanje.

U utorak jače padavine sa sjeverozapada, koje će u ponedjeljak i tokom noći na utorak zahvatiti Bosnu i Hercegovinu, pomijerat će se sa sjevera prema jugu i istoku zemlje tako da se prijepodne očekuje prestanak padavina u sjevernim područjima i postepeno u ostalim dijelovima zemlje, a zadnje se očekuje poslijepodne u Hercegovini i istoku Bosne.

Sa prelaskom padavina doći će i do smanjenja oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18, na jugu zemlje do 22. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 25 stepeni Celzijusa.

U srijedu u našoj zemlji sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 14, na jugu zemlje do 17. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28, na jugu zemlje do 30 stepeni Celzijusa.

U četvrtak u BiH sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 19. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29, na jugu zemlje do 32 stepena Celzijusa.

Čitaj još:   BEOGRAD, LOPOVI, ODJEKUJE PARLAMENTOM: Došao u žutom prsluku, CIRKUS u Skupštini...

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more