IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZASTRAŠUJUĆA Eksplozija u Turskoj: Veliki broj mrtvih, na desetine ozlijeđenih, snimljen trenutak eksplozije u restoranu… (foto, video)

Broj od šest poginulih potvrdio je i gradonačelnik Torbalija i Ministar unutrašnjih poslova Turske Ali Yerlikaya…

IZMIR (Torbalı): Svijet, Crna Hronika, vijesti, nedelja 28, 06. 2024… 18: 12… ZASTRAŠUJUĆA Eksplozija u Turskoj: Veliki broj mrtvih, na desetine ozlijeđenih, snimljen trenutak eksplozije u restoranu… (foto, video)

Broj od šestt poginulih potvrdio je i gradonačelnik Torbalija…

Šeset osoba je poginulo, a veliki broj je ranjen u eksploziji plina u restoranu na zapadu Turske, saopćile su lokalne vlasti.

– Šest naših građana je izgubilo život, veliki je broj povrijeđenih, a neki od njih su u vrlo teškom stanju – rekao je Sulejman Elban, guverner pokrajine Izmir.

Ministar unutrašnjih poslova Turske Ali Yerlikaya izvijestio je da je još jedna osoba poginula u eksploziji koja se dogodila u restoranu u okrugu Fevzi Çakmak u okrugu Torbalı u Izmiru.

U svojoj objavi na svom nalogu na društvenim mrežama, Yerlikaya je rekao: “Nažalost, još 1 naš građanin je izgubio život, a broj naših preminulih građana porastao je na 5. 57 naših građana je povrijeđeno. Neka se Dragi Bog smiluje našim građanima koji izgubili živote, a našim povrijeđenima želim brz oporavak.”

Čitaj još:   NIKOLA Zirojević: "Hari Poter" je hrabar mladi čovjek, dok VASILIJE Čarapić radi kako mu se kaže... (foto)

Broj od pet poginulih potvrdio je i gradonačelnik Torbalija, grada u kojem se dogodila eksplozija, dodavši da je oko 60 ljudi povrijeđeno, od kojih neki teško.

Slike s mjesta nesreće prikazuju i oštećenja na fasadama obližnjih zgrada uslijed eksplozije.

Prema prvim informacijama, eksplodirao je indusirijski cilindar.

Snimljen je trenutak eksplozije – upozoravamo da su snimci uznemirujući:

izvot Hayat.ba

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   DANIJEL Živković: Vlast hoće na silu da falsifikuje podatke na popisu i izvrši etnički inženjering, kažnjavanje građana za bojkot nezakonito... (foto, video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more