IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SLOBODAN Milošević vaskrsnuo usred Beograda i ponovo “brani” Kosovo… (foto)

Kao autor tih plakata potpisan je pokret “Naši”, poznati po tome što nerijetko targetiraju medije i novinare…

Na nekoliko lokacija u Beogradu danas su osvanuli plakati sa likom nekadašnjeg predsjednika SR Jugoslavije, Slobodana Miloševića, ispod kojeg piše- “Kosovo je Srbija”.

Kao autor tih plakata potpisan je pokret “Naši”, poznati po tome što nerijetko targetiraju medije i novinare.

Jedna od lokacija na kojima je osvanuo lik Miloševića je Brankov most, piše Nova.rs.

Ni bandere nisu ostale “pošteđene”.

Još jedna od lokacija koje su oblijepljene istim plakatima je Vračar.

Simbolično ili ne, plakati su izlijepljeni dan prije nastavka dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, gdje će biti i predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, i premijer Kosova, Aljbin Kurti.

Zbog čega ispod lika Miloševića stoji natpis “Kosovo je Srbija” nije poznato. Međutim, poznato je da je upravo za vrijeme i zbog njegove vlasti došlo do povlačenja srbijanske vojske i policije sa teritorije Kosova što nakon Kumanovskog sporazuma, koji je potpisan 1999. godine, kao sporazum kojim je okončano NATO bombardovanje SR Jugoslavije, podsjeća Nova.rs.

Kao autor ovih plakata potpisan je pokret “Naši”, na čijem čelu je vjeroučitelj Ivan Ivanović.

Za skoro dvije decenije postojanje “Naši” su uspjeli i da se protive održavanju gej parade, prekidaju tribinu Peščanika, organizuju tribinu Kristijana Golubovića, napadaju za izdaju Tadića i Vučića, da naprave listu od “30 srbomrzaca”, sarađuju sa Mišom Vacićem, Veljom Ilićem, Mlađanom Đorđevićem, pa i Srpskom naprednom strankom.

Čitaj još:   BALŠA Knežević- OPERACIJA ”SVETI MITRALJEZ”: Da li Podgorica postaje operativni centar svetosavskog ekstremizma? (foto)

Njihova “uža specijalnost” su plakati kojima nerijetko targetiraju opozicione aktere i medije.

Ranije su se s plakata napadali i Saša Janković, Zoran Đinđić, podržavali su Milorada Dodika, a u posljednje vrijeme su pak na meti lanac marketa IDEA, opozicionari, a širom Srbije su se našli i bilbordi i plakati sa natpisom “Šumadinac pali topa” i likom predsjednika “Naših”.

Nije poznato kako ovaj pokret finansira svoje aktivnosti, štampanje plakata, zakup bilborda.

“Naši” su pravili i spisak “srbomrzaca” na kome su se našli i Mirjana Karanović, Veran Matić, Nikola Đuričko, Latinka Perović, Miša Brkić, Jelena Karleuša, Nenad Lj. Stefanović, Branko Radun…

Ustavni sud je 2012. odbio prijedlog za zabranu rada ovog udruženja građana, kao i “Srpskog narodnog pokreta 1389” iz Beograda. Time se “Naši” nisu našli u društvu “Nacionalnog stroja” i “Otačastvenog pokreta Obraz”.

“Obraz” to nije spriječilo da svoje djelovanje nastavi, samo pod drugim nazivom, pa su se tako “Naši” i “Obraz” “zbratimili” sa Šešeljevim radikalima za izbore 2014. godine. I ostali ispod cenzusa.

Priču o mogućoj zabrani Ivanovićevog udruženja ponovo je pokrenuo, godinu dana nakon odluke Ustavnog suda, tadašnji član Predsjedništva SNS-a Vladimir Cvijan, nakon što su aktivisti “Naših” zapalili zastavu AP Vojvodine ispred prostorija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Novom Sadu, nazvavši zastavu “Čankovom krpom”.

izvor: faktor.ba

Čitaj još:   STRAVIČNA NESREĆA NA IBARSKOJ MAGISTRALI...Vozilo sletelo u PROVALIJU!
BEOGRAD: IRFAN MENSUR Opljačkan usred “bijelog dana” i to u centru grada…

Čuveni balkanski umjetnik i glumac Irfan Mensur opljačkan je u centru Read more

BEOGRAD Policija pronašla Fatimu: Jordanka koja je širila HIV Beogradom

Fatema Alas (38) bavila se prostitucijom u centru Srbije, a Read more

BEOGRAD Legija ostaje još dvije godine u srpskom “Alkatrazu”…

U posebnom odeljenju zatvora u Požarevcu, poznatom i kao srpski Read more