IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Biće kao da je slučajno? ANDRIJA Mandić Rajo zove ALEKSANDRA Vučiča u Crnu Goru, na dan izricanja presude za “državni udar”… (foto, video)

Andrija Mandić je u emisiji Slobodna zona na TV Prva pozvao rukovodstva Srbije i Republike Srpske da dođu u Crnu Goru 12. jula, na Petrovdan, kako bi poslali “poruku zajedništva”…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, nedelja 28, 06. 2024…14: 12… Biće kao da je slučajno? ANDRIJA Mandić Rajo zove ALEKSANDRA Vučiča u Crnu Goru, na dan izricanja presude za “državni udar”… (foto, video)

Za 12. jul u podgoričkom Višem sudu zakazano je izricanje presude u ponovljenom suđenju za slučaj “držvni udar” u kome je jedan od optuženih i predsjednik Skupštine Crne Gore i lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić.

On je sinoć u emisiji Slobodna zona na TV Prva pozvao rukovodstva Srbije i Republike Srpske da dođu u Crnu Goru 12. jula, na Petrovdan, kako bi poslali “poruku zajedništva”.

Poziv dolazi za datum koji je dan kasnije od datuma kada se obilježava godišnjica genocida u Srebrenici, i dan uoči obilježavanja Dana državnosti Crne Gore i Trinaestojulskog ustanka– 13. jula.

Slučajnost ili ne, ali je indikativno da je poziv srpskim vlastima da dođu u Crnu Goru predložen na dan izricanja presude Mandiću. Ovaj poziv se može protumačiti i tako da Madić očekuje podršku iz Srbije i Republike Srpske, i valjda tako pokažu “zajedništvo”, ali i mogući pritisak na crnogorske pravosudne organe.

Čitaj još:   MARKO Vidojković: Otvoreno pismo Nestoru, komandantu Atlantide i gospodaru Bermudskog trougla... (foto, video)

Dva ruska, dvadesetak srpskih i tri crnogorska državljanina, uključujući lidere tadašnjeg proruskog Demokratskog fronta – Andriju Mandića i Milana Kneževića, optuženi su za planiranje napada na institucije i tadašnjeg premijera Mila Đukanovića, na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 16. oktobra 2016.

U ranijem postupku, svi optuženi su osuđeni. Prihvatajući žalbe advokata odbrane Apelacioni sud Crne Gore je ukinuo osuđujuću prvostepenu presudu u ovom predmetu.

Ukinutom presudom Mandić i Knežević osuđeni su na po pet godina zatvora, zbog, kako piše u optužnici, članstva u kriminalnoj organizaciji od februara 2016. godine.

SDT je i u ponovljenom postupku zatražio zatvorske kazne.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je danas odgovarajući na poziv Mandića kazao da je spreman da posjeti Crnu Goru.

Vučića je u posjetu ponovo, jutros uživo u programu TV PRVA, pozvao lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević, ističući da bi volio da Vučić dođe u Berane da posjete Hram svetog Simeona Mirotočivog.

“Najbolje bi bilo da to bude Petrovdan, ali moramo vidjeti ko će u tom periodu biti od gostiju ovdje”, rekao je Vučić, odgovarajući na poziv Kneževića. (A.O.)

Čitaj još:   Jevto Eraković: Predsjednički izbori prekretnica protiv okupacije Crne Gore- MILO Đukanović odbranio temelje države...

BONUS VIDEO: Andrija Mandić- Lično sam predložio Rezoluciju o Jasenovcu, ponosan sam što je CG prva na planeti izglasala

izvor CdM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more