IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BEOGRAD: Vlasnik streljane, priznao da je lagao o Kosti K. dječaku, koji je prošle godine izvršio masakr u školi na Vračaru… (foto)

Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je sporazum o priznanju krivice s okrivljenim predsjednikom i odgovornom osobom sportskog kluba “Partizan Practical Shooting”.

On je priznao da je u julu 2023. godine lažno svjedočio tokom ispitivanja u Tužilaštvu. Kažnjen je kućnim pritvorom.

Okrivljeni R. I. je dobrovoljno povukao lažni iskaz pred Višim sudom u Beogradu, koji je dao tokom ispitivanja 14. jula prošle godine, u istrazi protiv Vladimira Kecmanovića zbog teških djela protiv opće sigurnosti.

Sada je naveo da je majka dječaka Miljana Kecmanović bila sa sinom ispred streljane i da je dječak sam ušao u nju.

Vlasnik streljane je rekao da je Vladimir Kecmanović insistirao da njegov sin gađa iz pištolja koji je bio u njegovom vlasništvu, rekao je izvor za srbijanski Blic upoznat sa istragom.

Vlasnik je prvo tvrdio da dječak ubica nije pucao u njegovoj streljani.

Prema sporazumu, R. I. će biti osuđen na pet mjeseci kućnog pritvora, objavilo je Tužilaštvo. Također, okrivljeni će platiti troškove kaznenog postupka, u iznosu koji odredi sud.

Čitaj još:   STRAVA I HOROR U LAVLJOJ NASTAMBI: GLADNA ZVIJER ZGRABILA CURICU DINU IZ NARUČJA OCA...

Javni tužitelji, okrivljeni i njegovi branitelji odrekli su se prava na žalbu protiv sudske odluke koja će biti donesena na temelju ovog sporazuma.

Sporazum će biti predan Višem sudu u Beogradu na potvrdu.

Prema ocjeni Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, okrivljeni R. I. je 21. juna 2024. godine dao istinit iskaz na glavnom pretresu pred Višim sudom, koji je u skladu s ostalim dokazima.

Suđenje se nastavlja protiv Vladimira Kecmanovića, Miljane Kecmanović, roditelja dječaka, i N. M., instruktora u streljani.

Podsjetimo, osmero učenika i zaštitar osnovne škole “Vladislav Ribnikar” u Beogradu ubijeni su, a još sedmero je povrijeđeno kad je na njih 3. maja prošle godine pucao 14-godišnji Kosta Kecmanović, učenik te škole.

izvor: faktor.ba

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more