IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PROGNOZA VREMENA- STIŽE NAM TOPLOTNI UDAR: Za vikend do 38 stepeni C, šta nas čeka od utorka, danas tražite debelu hladovinu ili ostanite kod kuće, slušajte savjete stručnjaka… (foto)

U subotu i u nedjelju će biti sunčano, sjevernije umjerena oblačnost, temperatura od 32 do 38°C…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, subota, 29, 06. 2024… 07: 32…. PROGNOZA VREMENA- STIŽE NAM TOPLOTNI UDAR: Za vikend do 38 stepeni C, šta nas čeka od utorka, danas tražite debelu hladovinu ili ostanite kod kuće, slušajte savjete stručnjaka… (foto)

Biometeorološka prognoza povoljnija je u odnosu na protekli period. Uz više svježine i mirniji san, tokom noći i u jutarnjim satima će biti ugodnije

Danas sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme.

Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Kako navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, najniža jutarnja temperatura zraka bit će većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 22. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu sunčano uz umjerenu oblačnost. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 15. Najviša dnevna temperatura zraka oko 31 stepen Celzijusa.

Biometeorološka prognoza povoljnija je u odnosu na protekli period. Uz više svježine i mirniji san, tokom noći i u jutarnjim satima će biti ugodnije. Poslijepodne, usljed sunčanijeg vremena i porasta temperatura, kod hroničnih bolesnika i metoropata moguće su nešto izraženije tegobe, ponajviše u vidu malaksalosti, glavobolje i promjene raspoloženja.

Čitaj još:   Erdogan: Bitka na Čanakaleu veličanstveni ep herojskih naših predaka...(foto i video)

Preporučljivo je slobodno vrijeme provesti na otvorenom, posvetiti pažnju zaštiti od sunca i ne pretjerivati sa aktivnostima u toplijem dijelu dana.

U nedjelju u našoj zemlji pretežno sunčano i vruće. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 23. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 38 stepeni Celzijusa.

U ponedjeljak pretežno sunčano prijepodne. Jače naoblačenje, koje će uvjetovati padavine širom zemlje, očekuje se tokom noći na utorak.

U Bosni pljuskova i grmljavine može biti i u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu zemlje do 24. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35 stepeni Celzijusa.

U utorak u BiH oblačno sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17, na jugu zemlje do 20. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25 stepeni Celzijusa.

Čitaj još:   LEKCIJA ”TRAUMATIZOVANOM” Novaku ĐOKOVIĆU: Nole, lutko, to što imaš traume od tri bombe, je zato što su tvoji četiri godine na nas bacali hiljade projektila... (foto)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more