IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO- Detalji tragedije u PORODICI ČESIR: UBIO BRATA I SNAHU, ZAPALIO KUĆU pa počinio samoubistvo, drami prethodio požar i stalne svađe? (foto, video)

Ubio brata i snahu, pa počinio samoubistvo, tragediji prethodile stalne svađe?

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, petak, 28, 06. 2024… 08: 12… SARAJEVO- Detalji tragedije u PORODICI ČESIR: UBIO BRATA I SNAHU, ZAPALIO KUĆU pa počinio samoubistvo, drami prethodio požar i stalne svađe? (foto, video)

U požaru koji se jučer dogodio u sarajevskom naselju Širokača u kući su pronađena tri beživotna tijela. Iako uviđaj još uvijek traje, pojavile su se i prve nezvanične informacije o cijelom događaju.

Kako nezvanično saznaje Crna- Hronika, riječ je o dvostrukom ubistvu, zapaljenju kuće i suicidu.

U pitanju su braća Almir, Muamer i njegova supruga Emira sa kojom se Muamer oženio prije 2 godine. Prema još nepotvrđenim informacijama, Almir je likvidirao brata Muamera, svoju snahu, zapalio porodičnu kuću te onda presudio sebi.

Na svom Facebook profilu Almir je prije 12 dana najavio da bi se moglo desiti tragedija u njihovoj porodici.

“”Gospodaru” Ubrzaj moj dolazak tebi jer na ovom svijetu nema ništa dobro”, napisao je Almir na Facebooku.

Nakon uviđaja bit će poznato više informacija.

Kako saznaje Klix.ba iz nezvaničnih izvora, požaru je prethodio porodični sukob u kojem su još ranije učestvovala dva brata.

Čitaj još:   ISTANBUL Adem Ljajić stigao na BOSFOR, dočekali ga navijači Bešiktaša...

Mjesecima unazad, policija je dobijala prijave o tučama i sporadičnim svađama, a sve je kulminiralo u četvrtak navečer kada je stariji brat došao u kuću i ubio mlađeg brata i njegovu suprugu, a potom zapalio kuću.

Glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić ranije je u izjavi za Klix.ba saopćila kako su u kući pronađena tri beživotna tijela.

Podsjećamo, požar je izbio sinoć u ulici Žagarići, a mještani su naveli da su se prije izbijanja požara čule eksplozije.

Na teren su odmah upućene vatrogasne ekipe, policija s dugim cijevima, a prisustvovala je i dežurna tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo.

BONUS VIDEO: Požar zahvatio dvije kuće na Širokači u Sarajevu

Cijelo naselje je, zbog ovog događaja, sinoć ostalo bez napajanja električnom energijom, a slična situacija je i jutros s obzirom na to da se saniranju kvara ne može pristupiti sve do okončanja uviđaja.

“U 21:10 sati u porodičnoj kući u ulici Žagrići, općina Stari Grad došlo je do eksplozije. Trenutno su na terenu policija, vatrogasci, hitna pomoć i ekipe Sarajevogasa”, saopćila je sinoć glasnogovornica MUP-a Kantona Sarajevo Mersiha Novalić.

BONUS VIDEO: Požar porodične kuće u Sarajevu na Širokači

Čitaj još:   Vic dana Mujo u lov na zečeve...

izvor iBalkan.net/ Klix.ba/ Crna Hronika.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more