IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JULI NOSI NOVA IZNENAĐENJA, EVO GDJE ĆE SVE BITI KIŠE: Za vikend nas očekuju temperature do 36 stepeni C, a od ponedjeljka nova promjena vremena… (foto)

Danas će preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost, dok povremenih lokalnih pljuskova i grmljavine može biti u sjevernim, sjeveroistočnim, istočnim i centralnim područjima…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, petak, 28, 06. 2024… 08: 12… JULI NOSI NOVA IZNENAĐENJA, EVO GDJE ĆE SVE BITI KIŠE: Za vikend nas očekuju temperature do 36 stepeni C, a od ponedjeljka nova promjena vremena… (foto)

Za vikend stabilno, uz duže sunčane periode i natprosječno visoke vrijednosti temperatura zraka.

Do kraja mjeseca u Bosni i Hercegovini očekuje se stabilnije vrijeme. Na krajnjem sjeveroistoku, u petak mogući su povremeni i kratkotrajni pljuskovi. Za vikend stabilno, uz duže sunčane periode i natprosječno visoke vrijednosti temperatura zraka. Od 02. do 04. jula postoji izgledi za slabije i povremene pljuskovite padavine, posebno u centralnim, sjevernim, sjeveroistočnim i istočnim predjelima zemlje. Od 04. do 13. jula u našoj zemlji očekuje se stabilno, sunčano i toplo vrijeme.

Do 06. jula, u Bosni minimalne jutarnje temperature kretaće se od 15 do 20, u Hercegovini od 17 do 22 °C, danju u Bosni i Hercegovini od 30 do 35 °C.

Više vrijednosti temperatura zraka očekuje se od 07. jula sa minimalnim temperaturama od 19 do 24 u Bosni, u Hercegovini od 21 do 26 °C i maksimalnim širom zemlje od 33 do 38 °C, a na krajnjem jugu i do 40 °C.

petak 28.06.2024.
Tokom dana biometeorološke prilike će biti promjenljive. Nakon ugodnijeg jutra, povećanje naoblake i padavine sa poslijepodnevnim satima, izraženije na sjeveroistoku Bosne, kod osjetljivih osoba uzrokovaće jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti. Moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, razdražljivosti, dekoncentracije, reumatskih i bolova na mjestu ozljeda. Na jugu i jugozapadu zemlje sunčanije i stabilnije, pri tome i vruće, poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima, osobito u drugom dijelu dana.

Čitaj još:   KO JE Plaćenik za koga Vučić tvrdi da je dobio nalog da ga UBIJE! (foto i video)

Temperature zraka izmjerene u 8:00 sati (°C): Bjelašnica 9; Ivan Sedlo 13; Sokolac 14; Bugojno, Drvar, Široki Brijeg i Srebrenica 16; Livno i Sarajevo 17; Banja Luka, Bihać i Zvornik 19; Prijedor, Sanski Most, Trebinje i Tuzla 20; Zenica 21; Mostar i Neum 22°C.

U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 stepeni, na jugu zemlje do 33 stepena.

U Sarajevu sunčano uz umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 27 stepeni.

U subotu se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Tokom dana, ponegdje u planinskim područjima može pasti i malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33 stepena.

U nedjelju će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti, ponegedje u sjevernim područjima može pasti i malo kiše ili kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 36 stepeni.

Čitaj još:   TREBA LI MILE DODIKA SMIJENITI Kristijan Šmit ZBOG BLOKADE PREDSJEDNIŠTVA BIH: Šta kaže zakon… (foto i video)

Slično vrijeme se očekuje i u ponedjeljak, a tokom dana, moguće je povećanje oblačnosti te kiša tokom noći.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 32 stepena C…

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more