IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ADRIJAN Vuksanović, poslanik HGI- a: MILOJKO Spajić kao da je za pijačnom tezgom, cirkuski se ponaša prema EU partnerima… (foto)

Rezolucija o genocidu u Jasenovcu uvrštena je u dnevni red Skupštine samo dan nakon dobijanja IBAR- a…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak, 28, 06. 2024… 00: 12… ADRIJAN Vuksanović, poslanik HGI- a: MILOJKO Spajić kao da je za pijačnom tezgom, cirkuski se ponaša prema EU partnerima… (foto)

Predsjednik parlamenta je obavijestio poslanike danas o dopuni dnevnog reda sjutrašnje sjednice, a za Antenu M poslanik HGI- a Adrijan Vuksanović komentariše da tu odluku Andrija Mandić nije mogao donijeti bez saglasnosti premijera Milojka Spajića koji je, kako kaže, servilan u toj operaciji.

“Čuli smo juče premijera Spajića koji je kazao da će Crna Gora usvojiti svaku moguću rezoluciju, čime se on pokazuje kao čovjek koji nije premijer već neko za pijačnom tezgom. To je nešto što je neozbiljno, to je nešto što dovodi do inflacija svih mogućih rezolucija, a kao i svaka inflacija ona treba da obezvrijedi ono što smo počeli, a to je rezolucija o genocidu u Srebrenici”, kazao je Vuksanović.

Čitaj još:   OVO JE SRPKINJA ZBOG KOJE JE PALA AUSTRIJSKA VLADA!!!

Vuksanović kaže da je jasan stav HGI i po pitanju Jasenovca i NDH kao i stav Republike Hrvatske koja svake godine, kako kaže, komemorira taj tragičan period.

Na pitanje da li će rezolucija o Jasenovcu proći ispod radara EU partnerima samo dan nakon dobijanja IBAR-a i kakav odgovor očekuje od Hrvatske, Vuksanović kaže:

“Lijepo je bilo čuti Spajića koji se zahvalio Republici Hrvatskoj onako verbalno, a danas je njegova zahvala stigla i u konkretnom smislu.

Premijer Spajić misli da može na taj nonšalantan i cirkuski način se odnositi prema svojim partnerima, prema onima koji su pomagali i pomažu evropsku integraciju Crne Gore. To ima svoj rok trajanja i ja vjerujem da će Hrvatska, koja nije blokirala IBAR, znati na pravi način da procesuira sve ovo”, smatra Vuksanović.

Podsjećamo, u subotu premijer Spajić odgovara na pitanja poslanika a predsjednik HGI će ga upitati kako ocjenjuje odnose Crne Gore i Republike Hrvatske za vrijeme njegovog mandata.

Izvor: Antena m

“KOCKASTI” deklasirali Argentinu s 3:0 i plasirali se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji

Hrvatska je s dvije pobjede već nakon 2. kola osigurala Read more

Čitaj još:   SADA JE SVE JASNO: Objavljen snimak terorista kako preko planine bježe prema samostanu Banjska, nakon napada na kosovsku policiju... (foto, video)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more