IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRIJEME ZA NAREDNE DANE: Nevrijeme se sprema uz obilnije padavine i pojavu grada, dajemo prognozu do kraja vikenda… (foto)

Danas će biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme kod nas kao i u regionu…

SARAJEVO: Regija, Zaniumljivosti, vijesti, četvrtak 27. 06. 2024… 07: 33… VRIJEME ZA NAREDNE DANE: Nevrijeme se sprema uz obilnije padavine i pojavu grada, dajemo prognozu do kraja vikenda… (foto)

U jutarnjim satima kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u južnim i sjevernim područjima. Tokom dana, lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuje u većem dijelu zemlje.

Padavine mogu biti i obilnije, a moguća je i pojava grada. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 stepeni C…

Danas će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U jutarnjim satima kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u južnim i sjevernim područjima. Tokom dana, lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuje u većem dijelu zemlje. Padavine mogu biti i obilnije, a moguća je i pojava grada. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 stepeni.

Biometeorološke prilike će biti relativno povoljne. Mada će noć i jutro sa više svježine opću sliku činiti ugodnijom, porast temperatura tokom dana, sparno i nestabilno vrijeme uz mogućnost povremenih pljuskova, kod hroničnih bolesnika i meteoropata mogu uzrokovati jačanje tegoba. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti, naročito u poslijepodnevnim satima, te reducirati boravak na otvorenom u sunčanijim periodima.

Čitaj još:   OPET PADE KIŠA Kakvo nas vrijeme očekuje za dane vikenda...

U petak u Bosni i Hercegovini malod do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U drugoj polovini dana lokalni pljuskovi su mogući u istočnim, sjeveroistočnim i centralnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32 stepeni.

U subotu u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33 stepena.

U nedjelju sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.Razvojem oblačnosti, ponegedje u sjevernim područjima može pasti i malo kiše ili kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34 stepena C…

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 18. mart 2023. godine

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more